Бележник
Покажи повече Добавете
Бележник Покажи повече
  • За да потърсим вместо вас
  • Обадете се безплатно на
0800 155 33

Защо жените са по- успешни брокери

Защо жените са по- успешни брокери
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Живеем във времена, в които жените заемат все по-сериозна позиция в професионален план. Дискриминацията относно някои професии значително намалява и все пак все още има такива, наричани „мъжки“, в които дамите трудно могат да пробият.
От години различни феминистични движения настояват за равенство между половете, особено в професионален план и дори твърдят, че жените са по-добрите служители като цяло. Подобни обобщения обаче трудно могат да бъдат доказани, тъй като всяка професия има специфики, както и всеки човек има индивидуални качества.
И все пак факт е, че нежната половина от населението притежава качества, които определено правят дамите много подходящи за определени позиции. Една от тях е тази на консултант на недвижими имоти.
В най-голямата компания за недвижими имоти у нас АДРЕС броят на дамите служителки е 340, 77 % , от които са над 35-годишна възраст. От своя опит като брокери, те твърдят, че клиентите имат най-голямо доверие именно на жени над тази възраст. Защо това е така?


1. Мултитаскинг – или казано по друг начин, способност да правиш няколко неща едновременно
Научно доказано е, че за разлика от мъжете, жените могат да се справят успешно с няколко действие едновременно. Това е така, защото дамите използват по-малко енергия и мозъчни ресурси, за да превключват вниманието си към нещо друго, отколкото мъжете и не се напрягат, когато го правят, пише сп. Human Physiology.
Професията на консултанта е доста динамична. В ежедневието си той се среща с много хора и трябва да превключва бързо от клиент на клиент.


2. Жените са по-интуитивни
Мъжете възприемат света логично и рационално, затова чуват нещата буквално. При комуникация жените включват интуиция, емоция, предишен опит, фантазия, търсят подтекст. Това им помага по-лесно да усетят емоциите, настроението и желанията на човека отсреща и да спечелят доверието му – качество, което е много ценно в света на консултантите на недвижими имоти.


3. Жените са по-добри в комуникацията
По природа жените са по-комуникативни, мъжете – агресивно-конкуриращи се. Това е причината мъжете да изпадат по-често в разправии (вербални и физически). Жените имат око за детайла и обичат да коментират всеки аспект от обекта или ситуацията на разговор.
При покупката и продажбата на имоти всеки детайл е важен. Добрият консултант трябва да е разгледал всички възможни ъгли не само на обекта, а и на сделката.

4. Жените имат по-малко его
Еволюция! Мъжът е устроен така, че да реагира на заплахи и врагове от древни времена. Ето защо той често си изгражда представа, че е по-силен и страшен, отколкото е в действителност и приема почти всичко за заплаха. Ако в действителност трябва да се бори с врагове, това е положително качество, но не и когато реагира агресивно и настъпателно от наранено его без причина.
Консултантите на недвижими имоти работят с различни хора, между които със сигурност ще има и по-сприхави, по-егоцентрични, по-самоуверени. Към подобен тип клиенти трябва да се подхожда търпеливо и дипломатично, което се отдава по лесно на дамите.


5. Жените са по-малко сприхави
Изхождайки от горното твърдение, дамите имат повече търпение и по-висока толерантност към спецификите на другите. Интуицията и емоционалността им помага лесно да влизат в ситуацията на човека отсреща, да му симпатизират и това ги прави успешни при преговори и по-заплетени казуси – нещо, с което брокерите се сблъскват нерядко в професията си.


Професията консултант на недвижими имоти не е за всеки, но пък е една от малкото, в които няма да се сблъскате с полова дискриминация, а напротив! Дамите сякаш са с едни гърди пред господата във всеки смисъл. Ако искате динамика, свобода, знания, нови контакти, финансова стабилност и повече самоувереност, не се колебайте да опитате късмета си в АДРЕС. Пишете на hrteam@address.bg или директно кандидатствайте ТУК (хиперлинк към кариери).
Повече за възможностите за нова работа като брокер на недвижими имоти можете да научите от фейсбук страницата на Адрес – Твоят нов работен Адрес или на address.bg.

Здравейте,
Моят АДРЕС ви помага да търсите имоти бързо и лесно:

Само на присъединилите се към „Моят АДРЕС” се ангажираме да изпращаме актуална информация и добри съвети, които ви помагат да сключите изгодна сделка. Не пропускайте тази полезна възможност, регистрирайте се сега!

Оставете това за друг път

Success
Браво! Успешно се присъединихте към Моят АДРЕС.
На посочения email бе изпратено писмо. За да активираме регистрацията ви е необходимо да кликнете на линка в това писмо. Благодарим ви!

Ние се ангажираме да предоставим на клиентите си добри съвети, които ще им помогнат да сключат изгодната за тях сделка.

Отказвам се


Паролата е изпратена на
посочения email адрес.