Бележник
Покажи повече Добавете
Бележник Покажи повече
  • За да потърсим вместо вас
  • Обадете се безплатно на
0800 155 33

Варна с най-скъпи жилища в провинцията

A A A

Варна с най-скъпи жилища в провинцията

Средните продажни цени на жилищата във Варна са най-високи в провинцията. Това сочи статистиката за полугодието на агенция „Адрес". Морската ни столица е лидер с 640 евро на квадратен метър. Спрямо второто шестмесечие на миналата година е от-четен лек спад от почти 3 процента. В два от варненските квартали за периода януари-юни цените на сделките, макар и леко, са отишли нагоре. Това са районите на лятно кино „Тракия" с нараства от 2,77% до 759 евро/кв. м и кв. „Младост" с ръст от 2,67% до 589 евро за единица площ. От трите най-големи града извън София на второ място е Бургас, където от началото на годината средната цена на сделките с жилища е на ниво 572 евро за единица площ. За периода има леко понижение от 3.3 на сто.
В Пловдив за първото полугодие жилищата са се продавали средно по 553 евро за квадрат или с 3,2% по-малко спрямо предходното. В Благоевград средните цени на сделките между януари и юни са били 441 евро/кв. м, почти колкото и през пос-ледното полугодие на 2011 г.
Най-чувствителен спад от над 5,6% за периода е отчетен в Стара Загора. Там сделките с жилищата са се сключвали средно по 440 евро за квадрат. Във Велико Търново средните цени на сделките за първото полугодие са били 443 евро/кв. м, а Ямбол - 380 евро за кв. м.Политика, бр.429, 20.07.12, с. 26

Здравейте,
Моят АДРЕС ви помага да търсите имоти бързо и лесно:

Само на присъединилите се към „Моят АДРЕС” се ангажираме да изпращаме актуална информация и добри съвети, които ви помагат да сключите изгодна сделка. Не пропускайте тази полезна възможност, регистрирайте се сега!

Оставете това за друг път

Success
Браво! Успешно се присъединихте към Моят АДРЕС.
На посочения email бе изпратено писмо. За да активираме регистрацията ви е необходимо да кликнете на линка в това писмо. Благодарим ви!

Ние се ангажираме да предоставим на клиентите си добри съвети, които ще им помогнат да сключат изгодната за тях сделка.

Отказвам се


Паролата е изпратена на
посочения email адрес.