Бележник
Покажи повече Добавете
Бележник Покажи повече
  • За да потърсим вместо вас
  • Обадете се безплатно на
0800 155 33

Цените на имотите пак тръгнаха нагоре

A A A

Цените на жилищните имоти във Варна пак тръгнаха нагоре след отбелязания постепенен спад в последните повече от 6 месеца. Според статистиката на сайта imoti.net от юни цените са се покачили до нивата, които са били през месец март. 798 лв./кв.м е била средната пазарна цена на жилищата старо монолитно строителство във Варна през юни, сочи в анализите си една от водещите агенции в града. Панелките са се търгували за около 686 лв./кв.м, а новите апартаменти за 755 евро/кв.м.Най-евтини, естествено, остават апартаментите във „Владиславово”, „Аспарухово” и някои от районите на „Възраждане”. Средната пазарна цена на тристаен апартамент във “Владиславово” към днешна дата варира около 428 евро на квадрат. Доста по-скъпи са едностайните апартаменти, при които квадратът излиза около 500 евро. Малко над тази цена се предлагат 3-стайните и 2-стайните апартаменти край автогарата. Очевидно районът става все по-непривлекателен, защото там средните продажни цени на квадрат могат да се съпоставят с тези във “Владиславово”. За тристайните апартаменти те варират около 447 евро на квадрат, а за двустайните са около 470 евро/кв.м. Приблизително на такива цени се продават жилищата във “Възраждане–4”. Най-скъпи остават предлаганите къщи и апартаменти в Гръцката махала. Едностайните апартаменти там са по-скъпи дори от предлаганите жилища в Морската градина. Ако в Гръцката махала квадрат едностайно жилище се продава средно за 1008 евро, то в Морската цената варира около 855 евро. Очевидно хората, които могат да си позволят имот там, предпочитат той да е с по-голяма квадратура, защото с увеличаването на площта растат главоломно и цените. За двустайните жилища в Морската градина те са около 1411 евро/кв.м, а за тристайните дори стигат 1434 евро/кв.м. За сметка на това тези, които се предлагат в Гръцката махала, нямат значителни ценови амплитуди спрямо квадратурата. Двустайните и тристайните жилища варират съответно около 1006 и 1195 евро/квадрат.

Народно дело, Варна, бр.150, 06.07.12, електронно издание

Здравейте,
Моят АДРЕС ви помага да търсите имоти бързо и лесно:

Само на присъединилите се към „Моят АДРЕС” се ангажираме да изпращаме актуална информация и добри съвети, които ви помагат да сключите изгодна сделка. Не пропускайте тази полезна възможност, регистрирайте се сега!

Оставете това за друг път

Success
Браво! Успешно се присъединихте към Моят АДРЕС.
На посочения email бе изпратено писмо. За да активираме регистрацията ви е необходимо да кликнете на линка в това писмо. Благодарим ви!

Ние се ангажираме да предоставим на клиентите си добри съвети, които ще им помогнат да сключат изгодната за тях сделка.

Отказвам се


Паролата е изпратена на
посочения email адрес.