0888 11 22 00

„Адрес“ в рубриката „Как започнах първа работа?“ и Economy.bg

Иван Цветков
01 август 2022

„Адрес недвижими имоти“ споделя историите на успешните си консултанти в рубриката „Как започнах първа работа?“ на авторитетното издание за бизнес, икономика и мениджмънт Economy.bg. 


Несъмнено стартирането на първа работа е предизвикателство за всеки млад човек. Като всяко ново начало и това идва с много неизвестни. Затова Иван Цветков разказа за старта на кариерата си, предизвикателствата, с които се е сблъскал, и какво според него е било ключово в процеса, за да достигне до интервю и да получи оферта за желаната позиция. Той работи в „Адрес недвижими имоти“, кантора „Наеми“ – Варна от месец февруари тази година. В момента е студент по дентална медицина във Варненския медицински университет. Родом е от Северна Македония – Битоля.

 
Иван, как започна в компанията? (Как/ къде намери информация за свободната позиция, стаж, академия, за която кандидатства?)

До началото на тази година практикувах хобито си като графичен дизайнер на свободна практика. Намирах проекти през международни сайтове. Но тъй като обичам да се провокирам, реших да тествам себе си. Започнах първата си сериозна работа в реален офис с колеги и мениджър в коренно различен сектор. Решението ми беше импулсивно след един случаен разговор с вече мой колега. Познавам го от студентските парти вечери. Но знам, че взех добро решение. 

Как се подготви за интервюто и какво помниш от него?

Подготвянето за интервю за работа не беше чак толкова сложно, колкото изглеждаше на пръв поглед. Единственото ми притеснение беше малкият ми стаж и липсата на опит в тази сфера, но реших да не се притеснявам. Все пак, компенсирах с информацията, която моят познат ми беше дал за компанията, за мениджъра ми. Бях чувал, че в тази професия е нужно не само да имаш практика, но и да си комуникативен, позитивен, усмихнат, с желание да учиш непрекъснато. Знаех, че притежавам търсените лични качества, а на интервюто ме увериха, че ще получа необходимото професионално обучение за силен старт. 

Какво знаеше за компанията, преди да започнеш? И какво те изненада, когато реално започна да работиш в компанията?

Още преди да започна работа в нея, компанията ми беше известна с професионализма на екипите ѝ. Това все пак е най-голямата българска агенция за недвижими имоти в България. Изненада ме приятната атмосфера на работа – именно хората вътре са тези, които създават духа на „Адрес“. Допада ми да съм заобиколен от свежи и предприемчиви хора, сред които успях да намеря и добри приятели. Екипът е страхотен, много сплотен и всеки е готов да ти помогне в труден момент. Започваш деня като едно ново предизвикателство, изпълнено с много вдъхновение и различни ситуации. 

Колко време отне процесът по търсене до започване на работа и кое беше най-голямото предизвикателство? Как се справи и някой помогна ли ти?

Имах късмета да започна новата работа само след една среща с мениджъра на кантората – Силвия Димова. Това стана малко след като разбрах за отворената позиция. Тя ме усети като човек и повярва, че ще пасна на професията и на екипа ѝ. И резултатите говорят, че не съм я подвел. Само за два месеца работа тук имам сключени 16 сделки и съм сред топ дебютантите на Адрес за 2022 г.

Какво смяташ, че беше ключово в целия процес, за да стигнеш до интервю и да ти предложат да започнеш в компанията?

Уверен съм, че ключово беше желанието от моя страна да започна и да се развивам като търговец.
Сподели с нас какво направи с първия хонорар?
О, това беше скоро. Реших да отида на почивка, да опозная интересните кътчета на България. Беше страхотно преживяване.


Цялото интервю четете тук: https://www.economy.bg/realestate/view/51278/Kak-zapochnah-pyrva-rabota-Ivan-Cvetkov-Adres-nedvizhimi-imoti


Разгледайте профила и актуалните свободни позиции за работа и стаж в „Адрес недвижими имоти“ ТУК: JOBS.BG - Профил - АДРЕС НЕДВИЖИМИ ИМОТИ АД
 

Продай имота си за 48 часа