0888 11 22 00

Ипотечен кредит

Знаете ли, че може да получите одобрение за кредит, още преди да сте харесали имот за покупка?

Консултирай се веднага

Заявете безплатна консултация за ипотечен кредит

Размер на кредита
евро
Срок
год.
300 месечна вноска

Месечната вноска е калкулирана при размер на кредита, представляващ 80% от стойността на имота за срок от 25 години и лихва 2.5%.

Форма за запитване

Услугите по кредитно консултиране се предоставят от Кредит център ООД – лицензиран кредитен консултант вписан в Регистъра на Българска Народна Банка с номер BCI00002.

Консултирай се веднага

Още за ипотечния кредит

Полезно

Защо да ползвате кредитен консултант?

Знаете ли, че кредитният посредник събира оферти от над 10 банки в рамките на 48 часа, селектира ги и ви представя трите най-изгодни? За колко време бихте направили това сами?

Ще получите цялостен бюджет, включващ всички съпътстващи разходи – нотариални такси, брокерска комисионна, оценка на имота, разходи за одобрение на кредита и др.

Консултантът ще ви окаже пълно съдействие по получаването на предварителното одобрение по кредита, което сериозно съкращава срока на сделката.

Консултацията с посредник е напълно безплатна. Заявете я още сега!

Какво трябва да знаете, когато теглите ипотечен кредит?

Предвидете поне 15% от стойността на жилището за самоучастие. Това ще ви даде възможност да сравните офертите на банките и да изберете възможно най-изгодния заем.

Не забравяйте допълнителните разходи – местен данък, нотариални такси за покупко-продажбата, нотариалните такси за ипотеката, брокерската комисиона, началните разходи за отпускане на кредита и др. Обикновено те представляват около 8% от стойността на имота, затова се уверете, че сте заделили допълнителни средства.

Месечната вноска по кредита не трябва да надхвърля повече от 50% от доходите ви. В случай че имате и други кредити, то вноската не бива да надхвърлят 30% от дохода ви.

Съобразете месечната вноска по кредита и с останалите ви разходи, за да не се налага да се лишавате от нещо, за да обслужвате кредита си. Знайте, че повечето кредитополучатели избират максимално дълъг срок на кредита на максимално ниска месечна вноска и с възможност за предсрочно погасяване на заема.

За да сте сигурни, че сте направили най-добрия избор, използвайте услугите на кредитен посредник. Надеждните консултанти и посреднически фирми са регистрирани в БНБ и не изискват такса за консултация.

Особености на финансирането на покупката на ново строителство:

Банките обичайно отпускат 50% от стойността на жилището, едва след Акт 14 (груб строеж).

При получаване на разрешение за експлоатация (Акт 15 и Акт 16) финансирането може да достигне до 90% от стойността на имота.

Докато сградата не се сдобие с Акт 14, за първата вноска по предварителния договор трябва да ползвате собствени средства.

Предварителното одобрение за ипотечния кредит се прави преди подписване на предварителния договор. Тогава се уточнява схемата на плащане на имота към инвеститора, която се съгласува и одобрява от банката.

Заделете достатъчно собствени средства за самоучастие и за ремонтни дейности. Имайте предвид, че в България при покупка „на зелено“ жилищата се издават на шпакловка и замазка, затова ще имате нужда от средства за завършване и обзавеждане на имота.

Консултацията с кредитен посредник ще ви гарантира най-добрите условия, ще ви спести време и пари, а добрият консултант ще ви даде ценни съвети относно бюджета ви за покупка и останалите разходи, свързани с придобиването на новопостроено жилище.


Ще купувате имот с ипотечен кредит? Ето нашите съвети:

Направете безплатна консултация с професионален кредитен консултант.

Получете предварително одобрение за кредита.

Кредитния консултант ще ви изготви бюджета за покупка с всички съпътстващи сделката разходи – нотариални такси, брокерски комисион, оценка, разходи за одобрение на кредита и др.

Харесайте имот и изберете най-добрата банкова оферта измежду всички банки на пазара с помощта на кредитния ви консултант!

Приключете покупката на имота и тегленето на кредита бързо и лесно при най-изгодни условия!

Как да намерим подходящ апартамент от строител в София с акт 16?

Как успешно да продадем апартамент през 2024-та година?

Какви са рисковете при закупуване на ипотекиран имот?

Как да закупя апартамент с ипотека?