0888 11 22 00

Каква е идеалната работа според жените?

Каква е идеалната работа според  жените?
12 юли 2017

Какво искате да заварите на работното място? Какво е успехът за вас? Какви са най-големите предизвикателства в работата ви? Отговор на всички тези въпроси дава международното изследване What Women Want @ Work, проведено от мрежата LinkedIn, в което участие са взели десетки хиляди професионалисти в различни професии от целия свят.
Влиянието на някои географски и културни фактори е съвсем логично, но като цяло тенденциите в отговорите клонят в една и съща посока, която ясно описва какво е най-важното предимство на перфектната работа за нежната половина на човечеството.


63% от дамите определят като успешна работа тази, в която успяват да балансират личния и професионалния си живот. Интересно то е , че преди 5-10 години, водещият аргумент в това уравнение е била високата заплата, като тогава 56% дамите на нежния пол са я виждали като ключов фактор за успех.
От отговорите става ясно още че 74 % от жените вярват, че могат да имат задоволителна кариера, стабилна връзка и деца.


65 % признават, че биха искали гъвкаво работно време, за да могат да се справят и със семейните си ангажименти.

21 % са категорични, че когато създадат семейство, работното време ще бъде приоритет номер едно за кариерното им бъдеще.

Колко професии могат да ви дадат свободата да управлявате сами времето си?

Ако сте шеф, вероятно ще имате власт над времето си, но и много повече отговорности, което означава повече работни часове. Друг вариант са почасовите работи или тези тип „фрийленсър“, които обаче или предоставят ниски доходи, или са недефинирани , тъй като зависят от броя и големината на ангажиментите и клиентите ви.
Едно страхотно решение за дамите в „семейна възраст“ се оказва работата като консултант недвижими имоти. Тя не само позволява сами да организирате ангажиментите си и работния си график, но и има други предимства, които биха допринесли за успеха и независимостта ви.


Консултантите работят на комисион, което означава, че при всяка сключена сделка, вие получавате една немалка сигурна сума. На практика доходите ви нямат таван и зависят от вашите амбиции и желание за работа, което е страхотно.
 

Дали ще успеете да сключите сделка?

Когато зад гърба ви стои компания като АДРЕС, която разполага с огромна база данни, развит маркетингов отдел и стотици брокери, които са не просто ваши колеги , а и приятели и помощници, клиенти не липсват.


В компанията допълнително получавате професионално обучение и се превръщате в сертифициран брокер. А през годината има още куп семинари и обучения, които ви дават възможност да надграждате уменията и знанията си.
Професията консултант на недвижими имоти е доста динамична и постоянно ви среща с нови хора. Повечето консултанти в АДРЕС признават, че дори създават трайни приятелства с не само с клиентите, а и с колегите си.
В изследването What Women Want @ Work жените споделят, че най-големите предизвикателства в кариерата им са: липсата на дефинират кариерен път (51%), липса на инвестиции в развитието им в съответната компания (47%) и неадекватно заплащане (44%).


В АДРЕС предизвикателствата са съвсем различни, тъй като вече пояснихме как тези проблеми са решени. Като консултанти ще се сблъсквате с различни казуси, които ще изискват гъвкави решения, но място за притеснение няма, защото компанията разполага с огромен ресурс професионалисти в различни сфери, които винаги ще ви съдействат.

Ето че идеалната професия не е мит, а съществува. Дали това е вашето място, няма как да разберете, ако не опитате. Пишете на hrteam @ address.bg или директно изпратете автобиографията си ТУК


Повече за възможностите за нова работа като брокер на недвижими имоти можете да научите от фейсбук страницата на Адрес – Твоят нов работен Адрес или на address.bg.

 

Продай имота си за 48 часа