0888 11 22 00

За какво да внимаваме при избор на агенция за недвижими имоти?

избор на агенция за недвижими имоти
14 март 2023

Намирането на агенция за недвижими имоти е много важен процес при продажбата на Вашият имот. Разберете как да откриете правилната. 

 

Защо да използваме агенция за недвижими имоти?

Продажбата, отдаването под наем или покупката на недвижим имот изглежда като сложен процес, особено ако нямате правилните съюзници. Ето защо при избирането на агенция за недвижими имоти, е добре да имате „едно на ум“ и да бъдете внимателни в какво точно искате и търсите, за да попаднете на доверен партньор, който да ви съпроводи по време на целия процес.

Защитете себе си, собствеността си или процеса по търсене на ново жилище, като внимавате за компании с недобър имидж, без дългогодишен опит на пазара на недвижими имоти, с лоша маркетинг стратегия, с консултанти, без професионално обучение и неправилна комуникация с двете страни по предстоящата сделка.

За да успеете да разграничите непрофесионалистите на пазара на недвижими имоти  обаче, ще са ви необходими  обстойни наблюдения, търсене, сравняване и добър подбор. Сделките с недвижимо имущество, касаещи както покупката и продажбата на имот, така и споразуменията, регламентиращи наемните взаимоотношения, често налагат необходимостта от солидни проучвания в сферата. 

Консултацията със специалист в сферата на имотите ще ви гарантира спокойствие, че ще преминете през всички стъпки без проблеми. Избирайки да се доверите на услугите на професионален консултант, ще си спестите сериозна част както от задълженията и отговорностите, така и от притесненията, пред които всеки клиент се изправя.

Добре е да знаете, че брокерите на недвижими имоти познават в детайли имотния пазар, което ще ви гарантира един процес по покупко-продажба или наемане, без притеснения, лишен от неизгодни предложения и сериозни рискове. Добрите брокерите на недвижими имоти са хората, които знаят как да се възползват от всяка ситуация, за да бъде най-изгодна за вас, затова техните съвети са безценни. 

Точно поради тези комплексни и професионални познания, както и поради широката база данни и мрежата от ценни контакти, с които консултантите на недвижими имоти разполагат, работата с посредник е повече от основателна и резултатна при сключването на имотна сделка. Затова не се колебайте да изберете подобен тип услуги, за да улесните процеса по покупко-продажба или сключването на споразумение за наем.

 

Какво да търсим в една агенция?

Вече сте взели решение да се обърнете за съдействие и експертни насоки към брокер на недвижими имоти, но не сте сигурни как да изберете правилната агенция?
Адрес Недвижими Имоти е идеалният избор, без значение дали обмисляте покупка, продажба или отдаване на имущество под наем. Не се колебайте да ни се доверите и в случаите, когато не сте готови да направите решителната стъпка към придобиване на собствено жилище и търсите уютен апартамент, който да наемете за временно пребиваване.
Интернет пространството изобилства от предложения за партньорство с различни агенция за недвижими имоти, което със сигурност поставя на дневен ред пред клиентите въпросът как да отсеят некоректните фирми от благонадеждните, за да сформират мнение, отговарящо на реалността. Ето според кои критерии е добре да се ръководите, за да направите информиран избор и да съумеете да избегнете излишни стресови ситуации и неблагоприятни последствия за вас като клиенти.

 

Репутацията на компанията

Не прибързвайте с вземането на крайно решение към кого да се обърнете, за да получите професионални консултантски насоки. Дайте си необходимото време, за да се срещнете с преките впечатления на вече минали по този път клиенти. Разгледайте и прочетете отзиви в онлайн пространството, за да изградите реални впечатления. Бихте могли също така да разпитате ваши близки и познати, за да се сдобиете с препоръки. Имайте предвид, че общата обратна връзка от други потребители на агентски услуги е един от най-верните показатели, по които да се ръководите. Разбира се, винаги присъства субективния фактор на личното мнение, точно поради тези причини е желателно да се допитате до възможно повече източници. Хората не се свенят да споделят както позитивните си впечатления, така и негативния опит, който са придобили. Затова напълно си заслужава да вложите от времето си, за да сте сигурни, че сте направили точния избор.

Един от начините, по който можете да разпознаете добре обучения брокер, е като се позаинтересувате от компанията, в която работи той. Все пак утвърдените в брашна агенции за недвижими имоти не биха рискували да бъдат злепоставени от слабо подготвени кадри. Точно поради това е хубаво да си направите проучване кои са компаниите лидери в бранша, за да направите информиран избор.
АДРЕС Недвижими имоти оперира на пазара от 1993 г., като днес в агенцията работят над 500 консултанта в повече от 20 града в страната. Може да се обърнете към тях за съдействие, за да подсигурите осъществяването на желаната цел – бърза и изгодна сделка.

 

Опит в индустрията

Доверете са на вече наложила се агенция с широко портфолио, която се ползва с добро реноме в средите. Поинтересувайте се и направете бърза справка, за да откриете от колко време компанията оперира на пазара на имоти. Естествено една дългогодишна агенция ще разполага с по-сериозен опит и солидни наблюдения върху тенденциите и развитието на търсенето и предлагането на имоти. Също така е от полза да проучите дали агенцията е строго сегментирана или напротив, предлага широк набор от имоти, които са съобразени с разнообразите потребности и представи на клиентите. Не забравяйте да проверете с колко офиси разполага агенцията. Това ще ви помогне да прецените дали става дума за все още недостатъчно добре изградена компания, или за вече утвърдена агенция с успешна дейност и разпознаваемо име. Развитата мрежа от офиси може да послужи като свидетелство за това доколко надеждна и търсена е конкретната агенция. Освен това бихте могли да проверите дали компанията разполага с международни сертификати, които да ви послужат като зелена светлина и допълнителна гаранция за качеството на предлаганите услуги.

 

Компетентност и професионализъм на екипът

Професионално подготвеният брокер на недвижими имоти познава пазара и неговите специфики в дълбочина и има поглед върху актуалните тенденции, етапите и скоростта, с която се развива пазара. Той може да ви посъветва, с оглед на опита си и знаейки вашите конкретни предпочитания как да действате, какво да имате предвид, с какво можете да направите компромис и с какво не.
Работата на хората, които работят в една престижна консултантска компания  не се ограничава само с финализиране на сделките, те се интересуват от обратната връзка, която клиентите могат да предоставят, за да извличат ценна информация и насоки, за развитието на компанията.
Доверявайки се на правилната консултантска компания, вие ще имате не просто сътрудник, с чиято помощ да улесните процеса по сключване на сделка, но също така доверен партньор, в чието лице да откриете подкрепа и ценни съвети.

 

Свържете се с компанията

Адрес е най-голямата агенция за недвижими имоти в България, с над 500 консултанти в 27 града, поради което при нас може да откриете огромно разнообразие от предложения за всеки вкус и необходимост. Работим с широка мрежа от партньори, с които си сътрудничим ежедневно, за да осигурим на клиентите си най-добрите възможности и достъп до разнообразна и богата база данни от качествени имоти. Предлагаме над 20 000 оферти, които са преминали през внимателната проверка на нашите агенти. Екипът на Адрес е изцяло съставен от професионално обучени консултанти, които познават отлично пазара на имоти, поради което може да разчитате на най-изгодните условия към конкретния момент.

Не се колебайте и се свържете с нас!
 

Продай имота си за 48 часа