0888 11 22 00

Как да сте успешни навсякъде : 10 съвета за баланс у дома, на работа и в личен план

Как да сте успешни навсякъде : 10 съвета за баланс у дома, на работа и в личен план
02 август 2017

Всички сме виждали профили в социалните мрежи на „онези жени", които сякаш имат всичко – успешна кариера, прекрасно семейство, почивки в чужбина и т.н. Как успяват да постигнат перфектния баланс в работата, дома и личния живот?

„Жените имат проблем със самоувереността и самооценката си", казва д-р Сюзън Гелб, клиничен психолог и лайф коуч в Хавай.

Гелб е прекарала хиляди часове, наблюдавайки свои клиентки и създавайки профила на една група от тях, която нарича „високо постигащи" – дами, които избират да фокусират силата, енергията и времето си , за да постигнат нещата, които искат и заслужават.

Високо постигащите не просто са успешни, те създадат една здравословна и хармонична среда за себе си и околните, споделя психоложката пред Today. Тези жени си поставят цели и ги изпълняват с позитивна нагласа и без излишен стрес за разлика от друг тип „успели", които са водени от страх да не бъдат отхвърлени или че не са достатъчно добри.

Как да станете част от групата на щастливите и доволни „високо постигащи" жени?

Първата стъпка е да повярвате, че заслужавате успех. Гелб казва, че макар една жена трудно да преодолява и осмисля социалната стигма – че жената не може да бъде добър служител и добра майка едновременно – когато го направи, може да превземе света.

Ето и какви съвети дава психоложката:

В РАБОТАТА

1. Намерете си ментор

За една жена е много важно да бъде мотивирана и да има добър ментор, който да я вдъхновява. Когато се обградите с професионалисти с позитивна нагласа, които ви подкрепят и водят, вие ще давате най-доброто от себе си и ще се трудите с желание.
В подобна работна атмосфера можете да попаднете в компанията за недвижими имоти АДРЕС. Попитайте консултантите, които работят там в какви отношения са с колектива и мениджърите си.

2. Наслаждавайте се на процеса и бъдете широко скроени

Много дами се изнервят, че нещата не се случват по очаквания от тях начин или в предвиденото от тях време.

„Важно е да бъдете търпеливи и да се фокусирате върху една цел", съветва Гелб.
За да не се изнервяте, просто трябва да намерите подходящата работа за вас, която вие контролирате, а не обратното.

Пробвали ли сте да работите като консултант недвижими имоти? На подобна позиция ще можете сами да управлявате времето си, да печелите достатъчно, да срещате нови хора и да си осигурите едно разнообразно и динамично ежедневие, което няма да ви омръзне бързо.

Повече за възможностите да работите като брокер на недвижими имоти можете да научите от фейсбук страницата на Адрес – Твоят нов работен Адрес  или като пишете на hrteam@address.bg.

Може директно да кандидатствате за позиция консултант недвижими имоти в Адрес тук

3. Не се ограничавайте

Дайте си разрешение да сбъднете мечтите и желанията си. Опитвайте нещо ново, нещо различно! Поискайте повишение, предложете своя план за някой проект. Страхът е най-големият ви враг. Понякога човек се проваля, но той никога няма да успее, ако не опитва.

В РОМАНТИЧЕН ПЛАН

Дефинирайте каква за вас е здравословната връзка и дали сте готови за такава

Вие заслужавате щастлива и здравословна връзка, която според Гелб се реализира, когато „двама индивиди се чувстват пълноценно поотделно, а не се събират заради емоционалните дупки в сърцата им". Много двойки се събират, за да запълнят емоционалните си нужди, ала това не е причина за здравословна и истинска връзка.

2. За да ви уважава партньора ви, трябва да уважавате себе си

Уважавайте и различията си.

3. Грижете се за ума, тялото и душата си

Когато се грижите за себе си по всеки възможен начин, това ви позволява да дадете най-доброто от себе си във вашата връзка. Гелб препоръчва ежедневна медитация, упражнения, както и техники за дишане. Тя окуражава клиентките си да се фокусират върху емоционалното си здраве като за началото се научат да се правят с емоциите си и да се чувстват комфортно да ги изразяват.

4. Направете хумора част от връзката си

Хуморът носи усмивки, усмивките зареждат позитивно.

В СЕМЕЙСТВОТО

1. Бъдете част от живота на детето си

Децата са изключително интуитивни и възприемчиви, така че трябва да усещат, че са центъра на вашия свят, коментира Гелб. Когато присъствате активно в живота им, вие давате усещането на своето дете, че е обичано и обгрижено.

2. Питайте, слушайте и споделяйте мъдростта си

Общувайте с детето си. Вълнувайте се от неговото ежедневие, стимулирайте го да се развива, помагайте му да преминава предизвикателствата. Ако покажете на наследника си, че може да ви се довери, ще се чувства комфортно да говори с вас за всички тревоги и вълнения, през които минава.

3. Бъдете човекът, когото искате детето ви да бъде

Да бъдете родител, е като да бъдете учител. Вие сте модел за подражание и детето ви копира всичко от вас. Ако вие сте пълни с амбиции, щастие и любов и вашият син/дъщеря ще бъде като вас.

 

Продай имота си за 48 часа