0888 11 22 00

Как изглежда успешният консултант недвижими имоти

Как изглежда успешният консултант недвижими имоти
02 август 2017

Дори да ви изглежда дребнаво, външният вид и маниерите са изключително важни за първото впечатление , особено в света на бизнеса. Козметиката, парфюма, аксесоарите, дрехите, прическата – всичко това има значение. Липсата на представителен външен вид може да ви коства не само клиент или партньор, но и работата!
Ето и няколко съвета как да си изградите „правилната“ визия, за да бъдете успешни в работата си на консултант недвижими имоти:


1. Следвайте дрескода на офиса

Дори той да е по-непретенциозен и свободен, избягвайте къси поли, кожени дрехи, прекалено големи деколтета, много високи и тънки токчета – накратко всичко, което е прекалено провокативно и секси. Ежедневието ви е доста динамично, така че трябва да се чувствате комфортно и едновременно да изглеждате професионално и сериозно.


2. Дръжте резервна блуза под ръка

Инциденти се случват и то често в най-неподходящия момент. По закона на Мърфи ще се залеете с кафе точно преди важна среща с клиент. Проблемът е лесно решим, ако държите поне една резервна блуза в офиса или в колата.


3. Обръщайте внимание на детайлите

Измачкани дрехи, ожулени обувки, скъсан чорапогащник или липсващи камъчета в бижутата - всичко това се забелязва и не прави добро впечатление. Увереният консултант е безупречен не само в изказа и умението си да убеждава, но и във външния си вид. Все пак той трябва да забелязва всички детайли и е гледан под лупа и от клиента.


4. Не прекалявайте с парфюма

Тежките парфюми водят до някои нежелани асоциации. Вие не работите в нощно заведение, а трябва да излъчвате представителност и да вдъхвате доверие. Ароматът има значение затова как ще ви възприеме отсрещната страна. Заложете на по-леки цитрусови или флорални нотки.

5. Не на силния грим

Прекалено силният грим или ярко червило също не са подходящи за работна среща/оглед. Вие трябва да убедите клиента, че можете да продадете/да му намерите имот, а не да го съблазнявате. Ако имате работна среша с жена, силният грим определено ще ѝ направи лошо впечатление.


6. Поддържаните нокти също са важни

Може да не са лакирани в цвят, а просто добре изчистени и полирани. Дори да ви се струва дребен този детайл, помислете си само колко неща правите с ръцете си, което означава, че те са на показ. Ако нямат представителен вид, те ще нарушат цялостната ви визия и впечатлението, което ще оставите у клиента.

Не изглежда толкова трудно нали? За разлика от много други професии, „дрескодът“ на професия консултант недвижими имоти в Адрес не е никак строг и ограничен. В крайна сметка вие представяте най-вече себе си, затова се грижете за добрия си и стилен външен вид.
Представяте ли си вече как изглеждате като един успешен консултант недвижими имоти? Въображението ви може да стане реалност като кандидатствате за позицията в Адрес ТУК

Продай имота си за 48 часа