0888 11 22 00

АДРЕС подарява кариерен старт на 30 младежи в неравностойно положение

АДРЕС подарява кариерен старт на 30 младежи
16 април 2024

Общо 30 младежи в неравностойно положение ще получат шанс за професионална реализация и самостоятелен живот. Те ще бъдат подкрепени в придобиването на адекватни за образователното им ниво умения и в повишаването на увереността им, че могат да се справят на пазара на труда. Инициативатa е по случай 30-годишния юбилей на АДРЕС Недвижими имоти и се осъществява в партньорство с фондация BCause.

 

Дарителството е задължителна част от корпоративната социална отговорност на АДРЕС като част от Реалто Груп. Но и моя лична кауза - държа да участвам в избора на всяка една инициатива, на която АДРЕС помага, както и в целия последващ процес”, казва Гергана Тенекеджиева, изпълнителен директор на АДРЕС. И допълва:

 

В България има много хора, които имат нужда от помощ и е изключително трудно да избереш на кого да подадеш ръка. А когато си излизаш от институция на 18-годишна възраст или си попаднал в капана на насилието или зависимостите, реализацията е изключително трудна. Тогава стартът ти е далеч по-сложен и нисък в сравнение с този на останалите. Смятам, че подкрепата на хората в първите им житейски стъпки като възрастни е действително смислена кауза”.

 

В подбора ще участват младежи от институции в София и областта, Стара Загора, Пловдив, Велико Търново, Бургас, Габрово, Казанлък и Кюстендил. Това са хора, лишени от родителска грижа или жертви на домашно насилие. Проектът е отворен и за младежи, преодоляващи зависимости. 

 

Целта е да подберем хора, които наистина имат желание да се развиват, затова работим с доказани партньорски организации. С направеното дарение не искаме просто да ги изпратим на обучения – държим да проследим развитието им, като за всеки от тях има предвиден ментор, който ще ги насочва, а в края на годината ще отчетем резултати. Силно вярвам, че голяма част от младежите ще станат добри професионалисти в избраната сфера и ще имат шанса за един по-равен старт”, допълва Людмила Атанасова от фондация BCause. 

 

Възможните професии, предвидени в рамките на проекта, са без изискване за предварително високо образователно ниво - готвачи, пицари, хлебари, градинари, маникюристи, фризьори, шивачи, шофьори. Но има възможност и за професии, свързани с новите технологии -  програмиране, QA, дизайн и други. 

 

Проектът включва още подрепа при търсене и намиране на работа, както и социално-психологическа подкрепа при започване. Особено важен акцент на програмата е задържането на младежите на работа. 
 

Продай имота си за 48 часа