0888 11 22 00

Първи стъпки в брокерството: Как да бъдете успешен консултант?

Първи стъпки в брокерството: Как да бъдете успешен консултант?
10 юли 2018

Вече сте избрали пътя на консултанта на недвижимите имоти и ви предстоят доста предизвикателства. Усилията си струват! Изследване отпреди няколко години, направено в Америка от TINYpulse, разкри, че брокерите работят във втората по ред „най-щастлива“ работна сфера, а именно недвижимите имоти.
Изследването, в което участие са взели над 60 000 служители от 13 бизнес индустрии, твърди още, че брокерите имат високо ниво на удовлетвореност от работата си. И това едва ли е изненадващо, тъй като професията има много предимства – гъвкаво работно време, високи доходи, раздвижено ежедневие, срещи с интересни и различни хора.
Цялата тази динамика може и да се стори леко плашеща на пресните брокери, но след като веднъж навлязат в нещата и започнат да правят сделки, те ще усетят с пълна сила позитивите. Ето и няколко съвета как току-що започналите консултанти недвижими имоти могат бързо да влязат в ритъм и да жънат успех след успех:


1. Изберете силен работодател с водеща позиция на пазара

Това ще ви помогне да се реализирате и развивате в сред от професионалисти, с развита мрежа от контакти, много ресурси, опит и солидна репутация. Добрата основа е изключително важна, за да успеете в бранша.
Подобна възможност имате още сега, ставайки част от екипа на най-голямата компания за недвижими имоти у нас - Адрес. Можете да кандидатствате веднага за позиция консултант недвижими имоти за всяка една от канторите в страната ТУК или като пуснете CV-то си на имейла: hrteam @ address.bg
 

2. Бъдете реалисти

Високите цели са хубаво нещо, но постигането им изисква време. Ще изкарвате толкова пари, за колкото полагате усилие, но това няма да стане още първата седмица. Бъдете търпеливи и постоянни в работата и преследването на целите си.
 

3. Учете се

Успешният консултант има самочувствие, но и знае, че винаги има какво да научи. Ако сега навлизате в тази професия, трябва да сте като гъба – да попивате всичко видяно и чуто. Не подценявайте опита на колегите!
 

4. Бъдете професионалисти от самото начало

Опитът е важен, но още по-важно е как се представяте пред клиентите. И тъй като вие още нямате стотици сделки зад гърба си, можете да блеснете с професионализъм, самоувереност и перфектна презентация. Нека клиентите ви видят като брокера, който мечтаете да станете!
 

5. Спечелете доверието им

Най-ценното качество на консултанта недвижими имоти е способността му да печели доверието на клиента. Работете върху себе си и развийте тази своя способност и бързо ще станете много успешен брокер.

 

Продай имота си за 48 часа