0888 11 22 00

8 начина да бъдете един щастлив консултант недвижими имоти

8 начина да бъдете един щастлив консултант недвижими имоти
28 февруари 2018

Да бъдеш успешен брокер недвижими имоти, не означава просто да правиш много сделки, а и да си щастлив с работата си и наистина да я харесваш. Доказано е, че щастливите хора са с 31 % по-продуктивни, 10 % по отдадени на работата си и с 37 % по-търговско ефективни.
Как се постига това щастие?
Ето няколко доказано подхода, които можете да приложите в личния и работния си живот на брокер.
 

1. Отделяйте достатъчно време за сън

Ползите от качествения сън са много - отпочинали сте, заредени сте с енергия, готови сте да посрещнете предизвикателствата на деня и разбира се, сте по-позитивни.
Когато човек се е наспал, той е по-концентрират, по-спокоен и реагира по-добре и адекватно на натрупващия се стрес през деня.
 

2. Намерете време да си почивате

Брокерството не е със стандартно работно време и затова трябва да си наложите някои лични правила, за да имате време да се абстрахирате от всичко и да презаредите батериите. Срещите с много и различни хора също са стресов фактор, затова е задължително да имате свой начин за отдих и релакс.
 

3. Практикувайте усмивки

Усмихнатият човек привлича позитивни хора и енергия. Искрената усмивка пък бори стреса и понижава сърдечното налягане. Усмихването ще направи чудеса и с професионалния ви живот, тъй като ще станете любимец на клиентите и те с желание ще работят с вас.
 

4. Планирайте и спестете пари

Липсата на пари ще вкара всеки в лошо настроени. Вземете мерки да не изпадате в подобна ситуация. Планирайте бюджета и разходите си и заделете нещо и в спестовната си сметка.
 

5. Създайте трайна и продължителна връзка с клиентите

Щастието често е резултат от чувството, че сте направи нещо хубаво за друг. Ако гледате на клиентите си просто като на "комисионна", няма как да сте щастливи в работата си. Разглеждайте ги като хора, а защо не и потенциални приятели и създайте връзка помежду ви, която ще ви зареди с положителни емоции и с времето ще бъде допълнителна награда за усилията си.
 

6. Развивайте се

Дори да се обичали работата си в началото, с времето рутината може да убие ентусиазма и мотивацията ви. Затова не тъпчете на едно място, а се развивайте. Ходете на различни курсове, срещайте се с колеги, конкуренти, с които да обменяте опит, ежедневно надграждайте знанията си, четейки интересни материали онлайн.
 

7. Казвайте "НЕ" по-често

Уорън Бъфет веднъж каза: "Разликата между успешните и много успешните хора е, че вторите казват "НЕ" на почти всичко".
Дори да сте свръх амбициозни, трябва да се научите да отхвърляте някои неща и предложения. В противен случай, ще сте подложени на по-голям стрес, умора и сте застрашени от "изхабяване". Приоритизирайте дейностите и контактите си.
 

8. Работете в компания, която се грижи за вас

Ако сте шеф на себе си, това е страхотно. Има голям шанс обаче да сте част от компания и макар брокерството да е относително свободна професия, пак зависите от шефове, политика и структура. Нека тя е във ваша полза! Когато човек е ценен, стимулиран, има опции за развитие и се разбира с шефа и колегите си, той не гледа на работата като задължение, а наистина ѝ се наслаждава и няма търпение да стартира новия ден.
Така се чувстват консултантите на АДРЕС и не го крият. Вижте какво разказват на страницата Твоят нов работен АДРЕС  Ако ви допада прочетеното не губете време, а станете един от щастливите брокери на Адрес като пуснете CV-то си в Кариери 

Продай имота си за 48 часа