0888 11 22 00

Колко пъти трябва да чуете НЕ, преди да се откажете?

Колко пъти трябва да чуете НЕ, преди да се откажете?
28 май 2018

Миналата година Дейвид Годжинс – морски тюлен, атлет и мотиватор – разказа как е решил да стане тюлен. Преди това той вече е бил в армията и се е пенсионирал, връщайки се към цивилния начин на живот. Когато взима решението да стане морски тюлен, той е надхвърлил изискваната за тази професия възраст), напълнял е и е тотално извън форма.


Дейвид започва да се среща с потенциални работодатели и експерти подбор на персонал и получава 11 отказа от различни души с обяснението, че няма как да отговори на изискванията на позицията. Въпреки това той не се отказва и 12-ия човек, с когото се среща, решава да го изслуша и да му даде шанс. Годжинс не само става тюлен, но е и уважаван атлет и мотиватор на световно ниво.

 

Кога човек трябва да се откаже?

Според Дейвид човек се е провалил, единствено и само след като се е предал. Когато се откажете, надеждата умира. Докато още опитвате, винаги има шанс нещата да се получат.

 

Прекалено рано ли се отказвате?

Историята на Дейвид е релевантна с професията консултант недвижими имоти, тъй като брокерите се сблъскват с много различни хора и казуси, половината от които се провалят или получават директен отказ още в самото начало. Бизнесът с имоти е бизнес на отказа. Най-важното обаче е каква е вашата реакция на полученото НЕ, твърди световно известният уважаван експерт в сферата на недвижимите имоти Том Фери.


„Ако се предадете след първия отказ, ще загубите. Ако упорствате, можете само да спечелите“, категоричен е Фери. В една от своите презентации той дори добавя обезкуражаващата статистика, че „само 4-6 % от срещите с потенциални клиенти се реализират след първото обаждане“. Успехът се корени в това, брокерът никога да не се обезкуражава и да е надъхан и позитивен при всяко следващо прозвъняване/среща.

„Не се отказвайте от себе си, от целите си от мечтите си. Дефинирайте всеки ден своето „Защо го правя?“ и не спирайте да си задавате въпроса „Защо да не опитам още веднъж?“, докато не успеете. И когато ви е най-трудно и сте на ръба да се откажете, си спомнете историята на Дейвид Годжинс“, съветва Фери.


В допълнение Том признава, че от голяма помощ и мотивация е добрият колектив и мениджър който изисква от вас конкретни резултати. Те също ще ви стимулират да давате най-доброто от себе си и да сте упорити.

 

Вие предавате ли се след първото НЕ? Ако търсите предизвикателна, но печеливша работа, в която ще трябва да надграждате и да надскачате себе си, развивайки черти като упоритост, креативност, решителност, вашето място е в Адрес. Тук ще бъдете оценени, стимулирани и уважавани.

 

Вашите въпроси и CV-можете да изпратите на hrteam@address.bg или ТУК

 

Повече за компанията и хората в нея можете да научите и от страницата ни във Фейсбук – Твоят нов работен АДРЕС.

Продай имота си за 48 часа