0888 11 22 00

Възможна ли е кариера след 40?

Възможна ли е кариера след 40?
21 май 2017

Казвали ли са ви: „Търсим по-млади хора за тази позиция!“ или дори „Възрастта Ви не е подходяща за съответния тип работа“? Вероятно ви е ставало много криво след подобни реплики и не само сте се чувствали стари (най-опасното чувство за една жена и нейното самочувствие), но и тези думи са убивали безмилостно надеждата ви, че може да работите интересна и перспективна работа и да градите кариера след една определена възраст.

Двоен стандарт

Парадоксалното е, че ако сте на 40/45 + години в компания, в която работите от доста време, възрастта ви ще бъде плюс и ще буди уважение на работното място, защото е приемана като еквивалент на опит, лоялност към компанията, израстване, знания, стаж.

Опитвали ли сте обаче да започнете нова работа на подобна възраст и то не задължително в област, в която вече сте работили под някаква форма? Отношението на голяма част от потенциалните работодатели граничи с дискриминационно, особено към жените!

Причината

Причината е, че в зрелостта си дамите в често имат вече семейства и деца, за които да се грижат. Това нерядко се явява проблем за работодателите, които автоматично предубедено решават, че подобни служители ще са „проблемни“, тъй като ще отсъстват непредвидено заради семейните задължения, няма да може да пътуват командировки, да остават в извънработно време (все пак трябва да взимат деца от детска градина/училище) или уикенда в офиса и т.н. Има случаи , в които опасенията им са основателни, друг път – не съвсем. И все пак предразсъдъците относно дамите над 40/45 в кариерен план са факт!

Решението

Не, не се предавайте, работа за вас има! Ако вие сте в тази прекрасна възраст и искате да се занимавате с нещо ново, динамично, социално, доходоносно, с опция за кариерно развитие, опитайте да бъдете брокер в АДРЕС.

Добрите новини не спират!

  1. Няма да губите още години в учене, а ще се превърнете в сертифициран брокер след професионално обучение от най-големите експерти в компанията само за месеци. АДРЕС инвестира много в своите служители, така че в процеса на работа ще можете постоянно да надграждате нивото си със семинари, тренинги, квалификационни курсове, осигурени от компанията.

  2. Сами управлявате времето си! Вие решавате колко срещи, телефонни разговори и оферти ще изготвите през деня. Така разполагате с достатъчно време да се погрижите и за някои семейни дела, ако се налага и то без някой да ви виси на врата и да прави кисели физиономии.

  3. Печелите, колкото заслужавате! Вероятно поне веднъж сте се чувствали подценени след като сте получавали фиксираната си заплата на съответната дата или пък години наред така и не сте се сдобили с обещаваното повишение? Брокерите в АДРЕС нямат този проблем. Доходите им са пропорционални на техните усилия, затова и усмивката не слиза от лицата им.

  4. АДРЕС не е просто компания и вие няма да сте просто служители. Колективът е съставен от приятели, които превръщат офиса в най-уютното, интересно, приветливо и забавно място. Звучи ви нереално? Просто прекрачете прага на някой от офисите на АДРЕС и ще се убедите сами.

  5. Развитието е сигурно. И не става въпрос само за кариерното, а и за личностното. Работата на брокера е динамична и изпълнена с нови познанства. Ще се сблъскате с различни предизвикателства и истории, които ще ви мотивират да учите нови неща и да намирате нови решения. Какво по-хубаво от това?

Ако ви допада идеята да управлявате времето си, да печелите добре, да се забавлявате докато работите, да срещате нови хора, да създавате безценни приятелства, да учите нови неща или казано по друг начин – да влезете в обувките на брокера, пишете на hrteam@address.bg или директно изпратете автобиографията си.

Може да кандидатствате за позиция консултант недвижими имоти и през сайта ни address.bg

Повече за възможностите за нова работа като брокер на недвижими имоти можете да научите от фейсбук страницата на Адрес – Твоят нов работен Адрес.

Продай имота си за 48 часа