0888 11 22 00

Защо жените са по- успешни брокери

Защо жените са по- успешни брокери
20 юни 2017

Живеем във времена, в които жените заемат все по-сериозна позиция в професионален план. Дискриминацията относно някои професии значително намалява и все пак все още има такива, наричани „мъжки“, в които дамите трудно могат да пробият.
От години различни феминистични движения настояват за равенство между половете, особено в професионален план и дори твърдят, че жените са по-добрите служители като цяло. Подобни обобщения обаче трудно могат да бъдат доказани, тъй като всяка професия има специфики, както и всеки човек има индивидуални качества.
И все пак факт е, че нежната половина от населението притежава качества, които определено правят дамите много подходящи за определени позиции. Една от тях е тази на консултант на недвижими имоти.
В най-голямата компания за недвижими имоти у нас АДРЕС броят на дамите служителки е 340, 77 % , от които са над 35-годишна възраст. От своя опит като брокери, те твърдят, че клиентите имат най-голямо доверие именно на жени над тази възраст. Защо това е така?


1. Мултитаскинг – или казано по друг начин, способност да правиш няколко неща едновременно

Научно доказано е, че за разлика от мъжете, жените могат да се справят успешно с няколко действие едновременно. Това е така, защото дамите използват по-малко енергия и мозъчни ресурси, за да превключват вниманието си към нещо друго, отколкото мъжете и не се напрягат, когато го правят, пише сп. Human Physiology.
Професията на консултанта е доста динамична. В ежедневието си той се среща с много хора и трябва да превключва бързо от клиент на клиент.


2. Жените са по-интуитивни

Мъжете възприемат света логично и рационално, затова чуват нещата буквално. При комуникация жените включват интуиция, емоция, предишен опит, фантазия, търсят подтекст. Това им помага по-лесно да усетят емоциите, настроението и желанията на човека отсреща и да спечелят доверието му – качество, което е много ценно в света на консултантите на недвижими имоти.


3. Жените са по-добри в комуникацията

По природа жените са по-комуникативни, мъжете – агресивно-конкуриращи се. Това е причината мъжете да изпадат по-често в разправии (вербални и физически). Жените имат око за детайла и обичат да коментират всеки аспект от обекта или ситуацията на разговор.
При покупката и продажбата на имоти всеки детайл е важен. Добрият консултант трябва да е разгледал всички възможни ъгли не само на обекта, а и на сделката.

4. Жените имат по-малко его

Еволюция! Мъжът е устроен така, че да реагира на заплахи и врагове от древни времена. Ето защо той често си изгражда представа, че е по-силен и страшен, отколкото е в действителност и приема почти всичко за заплаха. Ако в действителност трябва да се бори с врагове, това е положително качество, но не и когато реагира агресивно и настъпателно от наранено его без причина.
Консултантите на недвижими имоти работят с различни хора, между които със сигурност ще има и по-сприхави, по-егоцентрични, по-самоуверени. Към подобен тип клиенти трябва да се подхожда търпеливо и дипломатично, което се отдава по лесно на дамите.


5. Жените са по-малко сприхави

Изхождайки от горното твърдение, дамите имат повече търпение и по-висока толерантност към спецификите на другите. Интуицията и емоционалността им помага лесно да влизат в ситуацията на човека отсреща, да му симпатизират и това ги прави успешни при преговори и по-заплетени казуси – нещо, с което брокерите се сблъскват нерядко в професията си.


Професията консултант на недвижими имоти не е за всеки, но пък е една от малкото, в които няма да се сблъскате с полова дискриминация, а напротив! Дамите сякаш са с едни гърди пред господата във всеки смисъл. Ако искате динамика, свобода, знания, нови контакти, финансова стабилност и повече самоувереност, не се колебайте да опитате късмета си в АДРЕС. Пишете на hrteam @ address.bg или директно кандидатствайте ТУК.
Повече за възможностите за нова работа като брокер на недвижими имоти можете да научите от фейсбук страницата на Адрес – Твоят нов работен Адрес или на address.bg.

Продай имота си за 48 часа