0888 11 22 00

Двустайни апартаменти във Варна. 5 неща, които купувачите търсят

Двустайни апартаменти във Варна

Най-предпочитаните градове за инвестиции в недвижимо имущество остават тези с динамика на живота - в които има университети, развита индустрия и бизнеси, и които привличат все повече млади хора. Такъв е град Варна, който се явява все по-интересен и предпочитан град за закупуване на имот и в който едни от най-търсените жилища са двустайните апартаменти. В тази статия може да научите повече за пазара на имоти в града, както и за това какво търсят купувачите на жилища във Варна. 

 

Двустайни апартаменти във Варна. 5 неща, които купувачите търсят

През изминалата година именно двустайните жилища се оказаха по-търсени за покупка - за такива имоти са осъществени 40% от сделките в страната през периода. Предпочитани са основно за инвестиция, от хора, които купуват собствено жилище за първи път, които се местят в друг град, или пък от такива, които се насочват към покупката на имот за своите деца. Делът на сделки с двустайни жилища се дължи основно на инвестиционната активност на клиентите, както и на стремежът им за сигурно вложение на средствата им - тенденция, която се наблюдава в период на икономическа нестабилност. На фона на това, през 2022 г. в морската ни столица бе отчетен ръст от 30% на цените на имотите на годишна база, но и най-малък спад в общия брой сделки. Това е така, тъй като пазарът в града е динамичен - има предлагане на добри проекти както в градска, така и във ваканционна среда. Варна впечатлява купувачите и с перспективността си и покачващия се брой летуващи в морската столица. Красотата на града е притегателна сила и за много чуждестранни купувачи, които също желаят да разполагат с имот покрай морето или пък да отдават такъв под наем на други туристи, когато не са в България. 

 

Безопасен квартал

Водещ критерий за купувачите при покупка на жилище на първо място е локацията. Търсят се спокойни и безопасни квартали, които същевременно са разположени в близост до централната част на града. Такива квартали са „Чайка“, „Бриз“, „Левски“, „Възраждане“, както и идеалният център на града. 

Квартал „Чайка“ е един от най-предпочитаните от купувачите във Варна квартали. Разположен е по протежението на Морската градина и може да предложи на клиентите както ново, така и старо строителство, като по-търсени са жилищата тип старо строителство. Освен локацията, друго водещо предимство на квартала са бързите и директни връзки с центъра на града и близките курорти. В „Чайка“ са разположени основни и средни училища, гимназии, детски градини и площадки. В близост могат да бъдат открити няколко плажа и спортни стадиони. 

Центърът на град Варна предлага най-много удобства - в него се намират повечето държавни и общински учреждения и културни центрове, три университета, редица училища детски градини, музеи, галерии, нощни заведения и други. Районът е предпочитан от хора с активен социален живот, както и от тези, които работят в центъра на града и предпочитат лесно придвижване без личен автомобил. В непосредствена близост се намират морската градина и плажната ивица, а летните заведения на брега на морето са на няколко крачки разстояние. 

„Възраждане“ също се нарежда сред най-предпочитаните в морската ни столица квартали - разположен е в западната част на града и се състои от цели 4 микрорайона. Въпреки отдалечеността му от централната част на града, локацията е сред най-желаните за покупка на имот - цените на кв. метър са по-ниски, а жителите на квартала имат на разположение всички необходими удобства като заведения, супермаркети, паркове, детски градини и училища.

 

Паркоместа и гаражи 

Наличността на паркоместа и гаражи несъмнено е удобство, което все повече се търси от мнозина. Купувачите са по-склонни да закупят имот в сграда, към която се предлага и гараж или паркомясто.

 

Градски транспорт в близост

Разбира се наличието на градски транспорт, който да дава възможност на живущите за бърз достъп до големите пътни артерии на града и да свързва района с центъра и останалите му части е удобство, което се търси от купувачите на имоти в морската столица. 

 

Зелени площи и паркове

Наличието на зелени площи и паркове също е удобство, с което купувачите не толкова често правят компромис. Независимо дали става въпрос за семейства, млади двойки или жилище, закупено с инвестиционна цел, зелените площи и паркове в близост се нареждат в Топ 5 желания на купувачите.

 

Магазини и търговски центрове 

Какво по-голямо удобство от наличието на магазини и търговски центрове в близост? 

Ако не в непосредствена близост до жилището, то купувачите също предпочитат лесен и бърз достъп до такива обекти. 

 

Как да изтъкнем силните страни на нашия имот?


Ако сте решили да продадете имота си, за успешното му реализиране на имотния пазар ще е необходимо неговото пълно представяне. За да представите на потенциалните купувачи каква добавена стойност носи, ще ви се наложи да създадете детайлно описание на имуществото, което продавате. За да представите жилището си по възможно най-добрия начин на пазара, можете да потърсите професионално съдействие и експертно мнение от консултант в сферата на недвижимите имоти. Ние от АДРЕС ще ви помогнем жилището ви да бъде представено по възможно най-атрактивния начин, като ще заснемем имота ви с професионален фотограф и ще се погрижим всички негови силни страни да бъдат показани. Ще го позиционираме на ключови места и във всички големи портали, като преди това ще ви окажем пълно съдействие при определянето на оптималната му цена.

 

Как и къде можем да качим обява за нашия имот?


Разбира се, можете да качите обявата на имота си сами в уеб сайта на АДРЕС, тук.  
След като попълните формата, наш консултант ще се свърже с вас за експертна консултация по обявата ви. 

С АДРЕС получавате сравнителен пазарен анализ, чрез който да се ориентирате в пазарната обстановка и да придобиете реална представа за това каква е стойността на жилището ви. Широката ни база данни осигурява по-бърза продажба на имота ви, а работата с консултант ви гарантира свободно време - негова е задачата да организира и провежда огледи. 
 

Продай имота си за 48 часа