0888 11 22 00

Услуги за купувачи

7 стъпки за успешно закупуване на имот
 

Вашата цел е да намерите подходящ имот на най-добра цена за възможно най-кратко време. Преди да започнете търсенето, е много важно да получите консултация от професионалист за  етапите по сключване на една успешна сделка.


Първоначална консултация за търсеният имот1. Първоначална консултация 


В АДРЕС се сключват сделки ежедневно и ние познаваме добре пазара на имоти. Имаме реалистичен поглед към пазара: нивата на цените, търсенето, предлагането, бъдещите промени в градската среда, преимуществата и недостатъците на всеки квартал, необходимата документация, която трябва да изискате от продавачите, когато изберете имот за закупуване.


Регистриране на интерес към имот2. Регистриране на интереса


Събираме максимално много информация относно параметрите на желания от вас имот – вид, местоположение, квадратура, бюджет, начин на финансиране, спешност на покупката. След това ви регистрираме в нашата система. 
Регистрацията на вашия интерес може да стане като:
> ни се обадите на безплатната ни телефонна линия 0888 11 22 00 - работи всеки ден от 09:00 до 18:00 часа
> ни посетите в един от нашите офиси в цялата страна
> ни изпратите директно запитване от сайта
След като регистрираме вашия интерес и изискванията към желания имот, ще ви представим избрани имоти не само от базата данни на АДРЕС, но и от целия пазар, които отговарят на изискванията ви.

 

Ключът към успешния оглед
 на имот3. Ключът към успешния оглед
 на имот

В АДРЕС всеки ден пристигат стотици нови имоти. Преди да ги предложим на нашите клиенти, ние задължително ги посещаваме и проверяваме, че документацията по тях отговаря на ситуацията, описана от продавачите им. Вашият консултант недвижими имоти ще ви помогне да си направите списък с изисквания, които са важни и с различна тежест за вас: квартал, етаж, дали имотът се нуждае от ремонт и т.н.

 

Закупуване на жилище имот чрез ипотека
4. Проучване възможността за закупуване на жилище имот чрез ипотека


За да осигури максимално бързо и добро обслужване на своите клиенти, АДРЕС работи в тясно сътрудничество с Кредит Център - най-големият кредитен консултант в България. Във всеки офис на АДРЕС недвижими имоти за клиентите се грижи квалифициран консултант на КредитЦентър, който ще ви помогне да направите правилния избор от офертите на водещите финансови институции. Вашият консултант ще организира среща, на която ще научите:
> Колко средства можете да изтеглите
> Каква сума ще е месечната ви ипотечна погасителна вноска
> Какви са допълнителните такси, които рекламите спестяват
> Как можете да се възползвате от различни промоционални пакети

 

Юридическа консултация и договаряне на условията за закупуване на имот5. Юридическа консултация и договаряне на условията
 

За успешната и сигурна покупка на имота ние предоставяме пълна правна консултация с нашите юристи, които притежават дългогодишен опит в успешните сделки с недвижими имоти. Вашият брокер ще ви съдейства при подготвяне и набавяне на всички необходими документи за покупка на имот и ще проведе тежките преговори с продавача на имота. Нашите юристи ще изготвят договор за покупко-продажба на купувания от вас имот и ще проверят изрядността на документите на продавача.


Подписване на предварителен договор
 за закупуване на имот6. Подготвяне на документация за успешна сделка и подписване на предварителен договор


Вашите интереси са наш приоритет. Част от процеса на закупуване на имот е и подписването на предварителен договор за покупко-продажба. Този договор ще бъде изготвен от юристите на АДРЕС, съгласно спецификацията на избрания от вас имот, като ще бъде направена повторна проверка на документите за собственост на имота. 
С подписване на договор за предварителна покупко-продажба на имот, вие се задължавате да внесете депозит, който гарантира желанието ви да закупите имота. При подписването на предварителния договор се определя и дата за подписване на окончателен договор и заверяване на сделката пред нотариус, което ще ви направи собственик на желания имот.

 

Подписване на окончателен договор за покупко-продажба на имота
7. Подписване на окончателен договор за покупко-продажба на имота


Вашият консултант недвижими имоти ще насрочи среща при нотариус за подписване на окончателен договор за покупка на имот в нотариална форма (нотариален акт). С подписването на окончателния договор за придобиване на имота заплащате и остатъка от стойността на имота (остатъка след приспадане на депозита от стойността на имота). Успешната ви покупка на имот ще е приоритет за нашите юристи до финализирането на сделката. Гарантираме ви, че те ще разгледат обстойно документацията, за да защитят интересите ви на купувач. Списъкът ни с препоръчани нотариуси включва само проверени и доказали се специалисти, при които покупката на имот ще бъде изповядана бързо и безпроблемно.
 Вашият консултант ще подготви среща за предаване на ключовете от имота, което е и финалната стъпка на една успешна сделка.
 

Не заплащате и стотинка преди изгодна сделка !
Поздравления! Добре дошли в новия си дом!