0888 11 22 00

Услуги за продавачи

7 стъпки за успешна продажба на имот

Вашата цел е да продадете своя имот на най-добра цена за възможно най-кратко време. Доверете ни се – ние сме минавали по пътя на изгодната продажба десетки хиляди пъти!

    
Свържете се с нас1. Свържете се с нас

АДРЕС недвижими имоти е компанията, с която ще постигнете целите си. С нашата мрежа от консултанти вашият имот ще достигне моментално до всяка точка на страната. Ние познаваме пазара, защото с нас продажби на имоти се случват ежедневно. Спазваме процес на работа, който гарантира качествено обслужване на нашите клиенти и постигане на най-добрите условия за продажбата на имота им.

 

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ? Ако изберете да продавате с Адрес и сключите ексклузивен договор, можете да постигнете сделка за много кратко време. Адрес е компания с дълги години опит и е най-голямата в България, защото разполага с офиси в цялата страна. За Вас това значи по-голям шанс за сделка. Фирмата има екип от над 500 консултанта недвижими имоти, доказали се по строги критерии и извършили голям брой сделки. Това ни дава пълна представа за пазара, а той е различен във всеки град и дори квартал. В базата ни данни ежемесечно се регистрират хиляди клиенти, а всяка седмица постъпват над 500 регистрирани и проверени търсещи да закупят имот.

Уговорете си среща с наш консултант още днес като:

> позвъните на телефон 0888 22 11 00 

> посетите един от нашите офиси в цялата страна

> изпратите директно информация за имота, като добавите обява чрез бутон  „ДОБАВИ ОБЯВА на сайт.

    
Оглед и професионална оценка на имота 2. Оглед и професионална оценка на имота с помощта на вашия консултант недвижими имоти

За да бъде точна, прецизна и ефективна работата на нашите консултанти, е нужно да се направи обстоен оглед и оценка на имота.

 

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ? За всички наши клиенти изготвяме сравнителен пазарен анализ, който се изготвя на база реално сключени сделки за покупко-продажба на имот в региона, в който се продава имота. Това означава, че 
ще научите на какви ценови нива се сключват сделките в района и какво е търсенето и предлагането, а Вашият консултант ще ви даде оптимална цена за имота, който продавате. Вашият консултант от АДРЕС ще ви запознае с пазара на недвижими имоти в района, за да успеете да сключите максимално изгодна сделка. Ние познаваме в детайли пазара и знаем как да подходим при различните типове райони, жилища и историята на имота. По време на огледа консултантът ви ще даде пълни насоки за определяне на пазарната стойност на имота и как да го направите по-привлекателен. Ще ви съдейства при подготвяне и набавяне на всички необходими документи за успешната продажба.

 

     
Вътрешна промоция и реклама на имота3. Реклама на имота

Имотът ви ще бъде заснет от професионален фотограф и ще бъде качен на address.bg, където ще бъде видян от над 20 000 души. Ще бъде публикуван във водещите портали за имоти, защото компанията ни е най-големият участник с реклама там. Ще ползвате най-голямата клиентска база – всяка седмица при нас се регистрират над 500 търсещи да купят имот. За вашия имот ще научат веднага над 500 колеги от АДРЕС и наши партньори.

По този начин:

> Продажбата на вашия имот ще получи огромна гарантирана публичност

> Информацията за вашия имот ще бъде разпространена и сред консултанти от други агенции за недвижими имоти


> Имотът ви ще бъде представен на всички клиенти на АДРЕС.

Вашият консултант ще организира огледите с търсещите да купят имот в удобно за вас време. Той ще подбере клиентите, които ще дойдат във Вашия имот, и ще води регистър за всеки, който е влизал в него. 
 

Обратна връзка4. Обратна връзка

За вас е важно да знаете какви са отзивите от огледите на вашия имот, какви са конкурентните оферти за имоти в района и как да анализирате позициите си на продавачщ.

Вашият консултант от АДРЕС ще:

> Поддържа постоянна връзка с вас и периодично ще се отчита за процеса на работа по продажбата на имота ви.

> Следи активността на пазара и ще ви информира за сключени сделки с имоти, близки по параметри до вашият.

> Анализира заедно с вас пазарната ситуация, като едновременно с това ще актуализирате условията и цената.

> Ви посъветва кога е най-подходящият момент за продажба, след като е въвел вашият имот в конкуренция.

> Провежда преговорите с потенциалните купувачи с цел постигане на най-изгодни условия за вас.

> Ви посъветва коя оферта на купувач да приемете и при какви условия да продадете имота си.

 

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ? Едно съвсем малко подобрение на имота ви за продажба, дадено като съвет от опитен консултант на АДРЕС, може многократно да увеличи интереса и да намали времето за продажба.


Юридическа консултация и подготвяне на документите5. Юридическа консултация и подготвяне на документите за успешна сделка

За успешна продажба на имот ние ви предоставяме пълна правна консултация с нашите юристи, които притежават дългогодишен опит в недвижимите имоти.

 

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ? АДРЕС е една от малкото компании на пазара, която има свой собствен правен отдел, в който работят на пълно работно време специалисти в сферата на имотите. Нашите колеги имат дългогодишен опит с документацията по сделките и решаването на различни имотни казуси.

Ние ще:

> Изготвим договор за покупко-продажба на продавания от вас имот

> Проверим детайлно всеки документ за имота и купувачите

> Организираме срещите между двете страни за подписване на всички необходими документи

> Проверим изрядността на всички документи

     
предварителен договор6. Подписване на предварителен договор, заплащане на сумата и нотариални заверки

Част от процеса на продажба на имот е и подписването на предварителен договор за покупко-продажба. Договорът ще бъде изготвен от юристите на АДРЕС, съгласно спецификата на продавания от вас имот и ще бъде направена повторна проверка на документите за собственост на имота и всички съпътстващи документи. 

 

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ? Успешната продажба на вашия имот ще е приоритет за нашите юристи до финализирането на сделката. Колегите ни са топ-специалисти в сферата на имотите и познават добре всички промени в законите. Гарантираме ви, че те ще разгледат обстойно документацията, за да защитят интересите ви на продавач.
 

    
окончателен договор за покупко-продажба на имота7. Подписване на окончателен договор за покупко-продажба на имота и финализиране на сделката

Вашият консултант ще насрочи среща при нотариус за подписване на окончателен договор в нотариална форма (нотариален акт).
 

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ? АДРЕС работи с най-добрите нотариуси в страната и Вашият консултант ще ви посъветва с кого е най-добре да финализирате продажбата на имота си. Списъкът ни с препоръчани нотариуси включва само проверени и доказали се специалисти, при които сделката ви ще бъде изповядана бързо и безпроблемно.
Вашият консултант ще подготви среща за предаване на ключовете от имота, което е и финалната стъпка.

Не заплащате и стотинка преди изгодна сделка!