0888 11 22 00

Руснаци постепенно раздвижват пазара на имоти в региона

Руснаци постепенно раздвижват пазара на имоти в региона

Именно на братушките се възлагат надежди за раздвижване на пазара, който е в тотален застой и поддържа сделки на принципа - „продавам за колкото дадеш”.„Има засилен интерес от руснаци. В момента подготвяме сделка за наш клиент - руски полицай, който си е харесал Велико Търново. Бил е в Пловдив и Русе, но при нас най-много му допада заради историческото минало, което тясно е свързано с руската история”, разказа Милен Горсов, който държи агенция „Адрес”. Още петима-шестима клиенти също са капарирали недвижимости в старата столица и са пред финализиране на сделките.Руската Дума разглежда поправки в Закона за държавните служители, с които досега се забраняваше на администратори, депутати, сенатори, военните на всички нива и структури, както и на техните семейства да притежават активи зад граница.Анализът на имотните декларации на руснаци сочи България като най-популярната дестинация за купуване на имот.
Една трета от всички декларирани задгранични имоти са именно в България и те основно са евтини и неголеми апартаменти, главно в морските и зимните курорти, но сега постепенно руснаците се насочват и към вътрешността.Само за последните няколко месеца във Велико Търново са вписани над 30 сделки за имоти на руснаци.


От сключените досега сделки личи, че братушките се интересуват предимно от малки евтини апартаменти, които ползват при пътувания за летните отпуски.


„Предпочитат да дойдат във Велико Търново, който е евтин и красив град, и от тук да предприемат обиколки из страната”, разказва още Милен Горсов.Водещите местни брокери на имоти вече обучават хора на езика и влизат в директни контакти с партньори в Русия, за да им предлагат къщи, апартаменти, хотели и даже фабрики.


Борба, Велико Търново, бр.185, 27.09.12, с.1+2

Продай имота си за 48 часа