0888 11 22 00

Грешките, които никой брокер не трябва да прави

Грешките, които никой брокер не трябва да прави
13 март 2018

Година след година статистиките с сферата на недвижимите имоти повтарят едно и също: 93% от сделките се сключват от 7 % от агентите. Какво прави тези консултанти толкова успешни?

Опит, личностни качества… списъкът е дълъг, а и няма как една компания да вкара всичките си брокери в печеливша матрица от раз. Добро начало обаче е да получат базови познания какво не трябва да правят.


1.    Работите от 9 до 18

Пресните брокери смятат, че след като натрупат няколко месеца опит може да ограничат работното си време до стандартното за повечето професии и дори да почиват уикенда. Работата на консултанта недвижими имоти е неговият живот и тя не може да бъде ограничена времево. Опции за клиенти и сделки могат да излязат навсякъде във всеки един момент.


2.    Отказвате, защото не влиза в  „длъжностната ви характеристика“

Ако се налага ще пренареждате, ще замазвате дупки и дори ще криете боклука, само и само да продадете имота. Вашата комисионна зависи от сключената сделка, така че на практика усилията, които влагате, работят за вас.


3.    Един провал и се демотивирате

Не всички преговори, ще прераснат в сделка. Не всяка сделка ви гарантира доволен клиент. И въпреки временните препятствия, не трябва да губите мотивация. Човек трупа опит с грешки и неуспехи.

4.    Губите време – вашето и на клиента

Като брокер вече от първа ръка знаете колко динамично е вашето ежедневие. Ето защо не губете времето на клиента с хипотези, маловажни въпроси и рутинни разговори без никаква информационна значимост. Така ощетявате и своето собствено време и създавате впечатление, че просто симулирате работа. Дръжте клиента си информиран без да го натоварвате излишно.


5.    Игнорирате маркетинговите средства, които са ви на разположение

Вие не сте сами! До себе си имате цял екип, отдели, съмишленици, които ще ви помогнат да реализирате сделката. Особено ако работите в голяма компания като АДРЕС, която има най-богатата база данни и ресурси в бранша у нас. Не се колебайте да ползвате всички предоставени ви маркетингови оръжия – сайтове, социални мрежи, рекламни публикации, помощ от колеги – за да постигнете крайната си цел. Шансовете ви за повече сключени сделки са в пъти по-големи, когато сте част от сериозна компания. В АДРЕС има място за вас, можете да пуснете CV-то си ТУК.
 

6.    Губите фокус заради ревност и свръх амбициозност

Вашата работа е да оставите клиента доволен и да финиширате сделката. Конкуренцията е хубаво нещо, но работата ви не трябва да се измерва в това дали сте отмъкнали клиента на някой колега или сте изкарали повече пари от него. Правете сделки и печелете, защото искате да подобрите живота си, имате състезателен дух или просто, защото го можете. Правилните причини ще ви направят щастлив с работата и живота ви, а оттам и по-добър професионалист и човек.
 

Продай имота си за 48 часа