0888 11 22 00

10% скок на сделките с луксозни апартаменти

10% скок на сделките с луксозни апартаменти

Броят на огледите на престижни и луксозни имоти в последните седмици на изминалата 2014 г. нарасна с над 20%, съобщават от "Unique Estates". Компанията очаква през новата 2015 г. да се засилят две основни тенденции - покупка на големи апартаменти с цел генериране на доходност и ръст на сделките за къщи в затворени комплекси.

Тези два сегмента се очаква да доведат до общ ръст на сделките в лукс сегмента с 5 до 10 процента. "Затварянето на една от най-големите български банки накара част от хората с по-сериозни спестявания да преосмислят вложенията и разпределението на спестяванията си. Като резултат нашите клиенти - както групата на заможните собственици на голям бизнес, така и хората на високи управленски позиции, се активизираха", казва Весела Илиева, управляващ партньор на компанията за недвижими имоти. "Годините след кризата доказаха, че луксозният имот е доходна и разумна в дългосрочен план покупка, тъй като гарантира не просто сигурността на вложение-то на парите, но има и добавената стойност на луксозното изпълнение.

По-слабата ликвидност, която е основен недостатък на инвестицията в недвижим имот, не е проблем за тази група клиенти, тъй като не става въпрос за търсене на краткосрочни инвестиции", допълва Илиева. Най-предпочитаният имот в последните месеци е четиристаен апартамент в престижен район с осигурено паркомясто. Най-популярните райони на София са квартали като "Иван Вазов", "Изток", "Лозенец", Бояна, както и в близост до бул. "България".

Стандарт, бр.7870, 05.01.2014, с.III

Продай имота си за 48 часа