0888 11 22 00

Малинова долина - един от най-бързо развиващите се райони с ново строителство

Жилища ново строителство - Малинова долина
07 декември 2022

Придобиването на собствен имот е едно от най-важните и значими събития за мнозина, като все повече се засилва интересът към жилища ново строителство. Голяма част от купувачите предпочитат да инвестират средствата за покупка на нов дом в имот, който не само предоставя висококачествено строителство, модерен дизайн и архитектурен облик, но и притежават дълъг експлоатационен период. Когато става въпрос за покупка на жилище в новопостроена сграда, то определено се наблюдават няколко предпочитани от купувачите райони - южните и югоизточните квартали на София, където всъщност могат да бъдат забелязани най-много комплекси в процес на изграждане. Повече за предимствата на покупка на жилище ново строителство, както и кой е най-бързо развиващият се и привлекателен район за такъв тип имот, можете да откриете в тази статия.  

 

Най-привлекателният район за ново строителство 

Търсенето на ново строителство в София към днешна дата е изключително сериозно и все повече купувачи и инвеститори насочват интереса си именно към него. Когато говорим за имоти ново строителство, рядко се забелязват такива във вече развитите квартали на София. Обикновено те са заети от панелни блокове и/или стари тухлени сгради, а ако има налични парцели, то жилищен комплекс тип ново строителство не може да отговори на търсенето.  Наличието на свободна площ, върху която да бъдат изградени модерни жилищни комплекси, естествено доведе до бързото развитие на райони като Малинова долина, който днес отчита най-голямо предлагане на такъв тип жилища, както и значителен интерес от страна на потенциални купувачи.  

А ето и кои са предимствата му: 

 

Районът и локацията 

На първо място, новото строителство впечатлява купувачите най-вече с модерния и актуален архитектурен облик, функционалностите на жилището, високото качество на използваните в строителната дейност материали, както и локацията. Както всеки район, предлагащ жилища ново строителство, и Малинова долина се явява притегателна сила за млади семейства, които искат модерна и качествена среда на живот, но и спокойна и удобна локация. Малинова долина се намира в динамичен район с голям потенциал, който е изпълнен изцяло с нови, добре изглеждащи и качествени сгради. Кварталът дава възможност на живущите там за бърз достъп до ключови места в града и големи пътни артерии, Околовръстния път и центъра на София. Същевременно се намира в непосредствена близост до планина Витоша и ски лифта, като така съчетава удобствата на града с възможностите за отдих в района на столицата. Транспортът, преминаващ през Малинова долина все още не е напълно застъпен, но за сметка на това сградите ново строителство имат предвидени гаражи и паркоместа, така че собствениците на имоти да не се притесняват за колите си.  

Районът може да бъде определен като изключително комуникативен с добре изградена инфраструктура, като в него се намират и различни големи вериги хранителни магазини. Плановете за развиване на квартала включват и построяване на детска градина и училище, които към днешна дата са в процес на изграждане, а за по-добро развитие на района се планира и откриване на метростанция.  

 

Гъвкавост и възможност за по-изгодна сделка 

При покупка на имот ново строителство, купувачът може да сключи сделката много преди пълното завършване на сградата. Продажбите на такова жилище започват преди получаването на Акт 16, а купувачите получават имота на по-изгодна цена и при предварително определени схеми на плащане във времето. Малинова долина продължава да бъде районът с най-много сгради в процес на изграждане и предлага на клиентите рядко срещаната възможност да избират от проекти 3 в 1 - такива на една локация, от един екип строител и инвеститор, но в различен етап на строеж. От груб строеж, при който купувачите имат възможността да видят и проследяват качеството на изпълнение на строителната дейност, до жилища до ключ, Малинова долина има какво да предложи дори на най-взискателните клиенти. Разбира се, в колкото по-ранен етап бива закупен имотът, толкова по-изгодна е сделката за новите собственици на жилището.  

 

Избор 

Основното предимство на Малинова долина е богатият избор, който предлага. Безспорен факт е, че най-бързо се купуват имотите с отлично съотношение между цена и качество, както и тези, към които всички купувачи имат най-голям интерес - тези, отговарящи на непреходните във времето критерии, определящи го като такъв - етажът, на който се намира, неговото изложение и разпределение. Купувачите, които са взели решението да закупят имот на груб строеж, имат възможността не само да сключат сделка на най-ниска цена, но и разполагат с право на избор. Могат да избират между различните в сградата апартаменти и да са сред първите, които получават най-желаните имоти. Друго предимство е и възможността да заявят индивидуално оформяне на интериорното разпределение и необходимите довършителни дейности, на които държат, преди да получат завършеното си жилище. 

 

За тези, които искат да са част от динамичната градска среда, но предпочитат да притежават свое собствено пространство (собствен двор или голяма тераса), Малинова долина предлага оферти в комплекс с Акт 15 и предстоящ до няколко месеца Акт 16. Разгледайте нашето предложение тук.  

Купувачите, които желаят да закупят своя нов дом на по-ранен етап, могат да разгледат имотите в сграда с издаден Акт 14 и срок за завършване - пролетта на 2023 г. тук.  

Инвестиционно настроените клиенти могат да разгледат бутикова сграда в начален етап на строеж, разположен до бул. Симеоновско шосе и в непосредствена близост до магазини Фантастико и Кауфланд - тук. До новострояща се детска градина и училище, а на 500 метра от сградата през 2025 г. се предвижда откриване на нова метростанция.  

 

Растяща във времето стойност 

Поради перспективността си, Малинова долина е един от кварталите на София, който поддържа най-високи цени, а поради множеството активни проекти в строеж, предлага покупка „на зелено“. Освен за лично ползване, районът е изключително подходящ и перспективен за покупка на имот с инвестиционна цел, като колкото по-рано във времето и в хода на строителната дейност бъде сключена сделката, толкова по-висока възвръщаемост би имало жилище в Малинова долина за своите собственици.  

Покупката на имот ново строителство се превръща във все по-предпочитан за купувачите вариант, като голяма част от тях се насочват към сключване на сделката при по-изгодни условия, преди пълно завършване на обекта. Ако сте взели такова решение, е важно да се доверите на професионалист в сферата, който да ви съдейства при избора на проект, както и да минимизира всички потенциални рискове, които могат да възникнат в процеса. АДРЕС недвижими имоти е лидер в сферата и може да ви предложи качествени проекти в процес на изграждане със стойност.  

Продай имота си за 48 часа