0888 11 22 00

5 предимства от закупуването на жилище с брокер на недвижими имоти

закупуването на жилище с брокер на недвижими имоти
01 април 2024

Какви са предимствата от работата с брокер на недвижими имоти при купуването на жилище? Прочетете повече по темата тук.

 

Защо да изберем работа с брокер на недвижими имоти при закупуването на жилище?

Брокерът на недвижими имоти има ключова роля при осъществяването на сделка за покупко-продажба. Той е човекът, на когото можете да доверите сделката и ще ви окаже пълно съдействие по време на всеки етап. Освен това той е вашият верен съюзник, който е в течение на всички процедури, съпътстващи сделката и ще се съобрази изцяло с вашите изисквания като купувач.

 

Брокерите познават и анализират пазара добре 

Професионално подготвеният брокер на недвижими имоти познава пазара и неговите специфики в дълбочина. Агентите на Адрес са ценни професионалисти, които познават пазара отблизо и следят всяка негова промяна. Знаят какво е търсенето и предлагането в съответния период, а работата им се състои и в осигуряването на най-добрите условия за техните клиенти. Брокерите на компанията са отлични медиатори, ценни сътрудници и незаменими съветници в процеса.
 Експертизата им и достъпът им до данни им дава възможността не само винаги да са запознати с актуалното състояние на пазара, но и да предвиждат неговата посока, докъдето това е възможно. 

 

Брокерите на недвижими имоти имат голям брой контакти, които биха били полезни 

В случай, че се достигне до следващ етап от сделката, а именно покупко-продажба,  отново посредникът е човекът, натоварен с отговорността по задвижването и успешното осъществяване на процеса, в това число и консултиране на сделката с нотариус. Когато клиентът не разполага с контакти на конкретен нотариус, той може да изисква от своя брокер да препоръча услугите на надеждно юридическо лице. Това е аспект, върху който добрият брокерът набляга - разширяването на своята мрежа от контакти, което да му бъде в помощ при последващи сделки.
Точно поради комплексните си професионални познания, както и поради широката база данни и мрежата от ценни контакти, с които консултантите на недвижими имоти разполагат, работата с посредник е повече от основателна и резултатна при сключването на имотна сделка. Затова не се колебайте да изберете подобен тип услуги, за да улесните процеса по покупко-продажба или сключването на споразумение за наем .

 

Брокерите са добре запознати с документацията при покупката на имот

Всяка имотна сделка е съпътствана от множество документи. Брокерът има отговорността да осведоми предварително своя клиент за документите, които ще бъдат задължително изисквани за сделката и да даде напътствия за учрежденията, от които те могат да бъдат издадени. Съдействието на посредник значително улеснява процедурата и редуцира времето, което се изисква за финализиране на сделката. Освен това, по този начин се елиминира възможността от изкарване на неточни документите или допускане на пропуски в събирането на документация, която обаче е необходима за осъществяването на договора по покупко-продажба на имот.

Агентите на недвижими имоти трябва да имат и готовност да ви насочат към правилните институции, от които да се сдобиете със задължителната документация при продажба на имот: удостоверения, декларации и схеми и др., които впоследствие при изповядване на сделката ще бъде необходимо да представите. Брокерът ще ви съдейства с набавянето и оформянето на документацията, с което ще отстраните вероятността да допуснете съществен пропуск, който би могъл да доведе до осезаемо забавяне на процедурата. Имайте предвид, че количеството на изискваните документи в никакъв случай не бива да бъде подценявано и точно поради това е важно да откриете добре подготвен и вещ в областта агент. Той ще има грижата да ви ориентира за важни стъпки и ще ви преведе през различните етапи на сделката.

 

Брокерите на недвижими имоти имат добри преговорни умения

Умението за водене на преговори е много важно за всеки брокер. В процеса по покупко-продажба консултантът на недвижими имоти влиза в ролята едновременно на медиатор и на психолог. Успехът му в преговорния процес зависи от това до колко внимателно изслушва нуждите и изискванията на своя клиент. Щом са наясно с нуждите на своя клиент, то брокерът може да ги защитава и да преговаря в полза на клиента си. Воденето на преговори понякога може да се случва доста трудно, но добрият консултант трябва да бъде готов и за това. Освен внимателно изслушване, от значение е и да бъде достатъчно компетентен и хладнокръвен, за да извлече максимални ползи за потребителя, чиито интереси защитава.

 

Брокерите на недвижими имоти са експерти в областта и знаят какво да ни посъветват при нужда 

Брокерът на недвижими имоти е натоварен с ключова функция да предоставя съвети и да дава насоки, които да послужат като допълнителни напътствия в процеса по сключване на сделка. Те могат да се окажат жизнено важни за спокойствието и обезпечеността на клиента в дългосрочен план. Задълженията на нотариуса не предполагат той да извършва обстоятелствена проверка на съответния имот. Поради това клиентът може да се обърне за съвет към своя брокер, за да разбере как процедира при наличието на съмнения и каква допълнителна документация да поиска. Всяка сделка има свой характерен отпечатък и поставя различни казуси пред брокера, именно заради това неговият опит е от изключително значение за разрешаване на съпътстващите сделките проблеми.


Препоръките и съветите по време на целия процес по търсене на имот могат да бъдат изключително многопластови. Брокерът трябва да бъде готов да се отзове на въпросите, да разсее колебанията и даде яснота на своя клиент. Консултирането може да бъде свързано както с вече споменатите юридически въпроси и изваждането на необходима документация, така и с търсене на информация относно определени специфики на вида строителство, питания касаещи организационни аспекти и дори психологическа подкрепа. 

 

Как да се свържем с брокер на недвижими имоти? 

Всеки подхожда индивидуално в търсенето и подбора на агенция и брокер на недвижими имоти. Някои предпочитат да заложат на проучване в интернет, четене на отзиви в социалните мрежи или форуми. Други се запознават с портфолиото на няколко компании, докато трети се допитват до свои близки и приятели, които имат пресни впечатления и могат да споделят опит. Истината е, че най-добрият подход е да комбинирате всички възможни методи, с което ще сведете до минимум субективността на мненията. Доверете се на компания, имаща добро реноме и богата мрежа от контакти, с което ще подсигурите бърза и безпрепятствена процедура. Ние от АДРЕС Недвижими имоти ще се радваме ще ви съдействаме по пътя към постигането на успешно реализираната сделка.
 

Продай имота си за 48 часа