0888 11 22 00

7 много погрешни предразсъдъка към брокерите

7 много погрешни предразсъдъка към брокерите

Брокерите нарастват по брой всяка изминала година и макар все повече хора да търсят услугите им, предубедеността към тази професия все още съществува. Тези, които подхождат с недоверие към консултантите недвижими имоти, често дори не са имали злощастен личен опит, а просто си вадят заключения от писания и разкази на други хора, нерядко манипулирани или преувеличени. Може ли да се вярва на всичко изписано? Не! Доверявайте се само на личната си преценка и дайте шанс на агентите на недвижими имоти като се отървете от следните предубеждения:


1. Брокерите печелят „лесни пари“

Нищо от това да намериш клиента, да го ухажваш и да удовлетвориш нуждите му, не е лесно. Понякога покупката или продажбата на един имот отнема месеци. И то не само в преговори, а и в търсене на имота, подобряването на вида му, огледи, намиране на подходящия продавач или купувач. Заради положения труд, време, изразходените нерви и търпението брокерът си заслужава всяка стотинка!


2. Те предлагат всякакви имоти

Вероятно има независими брокери, които са готови да продадат всякакъв имот, но един професионалист в бранша никога няма да предлага имот, който не е минал предварително одобрение, квалификация и оценка.


3. Брокерите изкарват огромни комисионни

Вярно е, че доходите на брокера нямат таван… поне не и в компания като Адрес. Но дори в огромна агенция за недвижими имоти консултантът има фиксирана комисионна, която зависи от стажа му, размера и типа на всяка сключена сделка. Колкото повече и големи сделки прави един консултант, толкова повече пари изкарва.


4. Консултантите недвижими имоти са подмазвачи

Това, че се опитват да бъдат дипломатични и да удовлетворят нуждите на клиента, не ги прави „мазни“ или „натегачи“. В професионален план те се срещат с различни хора, различни характери и понякога се изисква голямо усилие да комуникират градивно с по-трудните клиенти. Да не забравяме, че крайната цел и за двете страни (брокер-клиент) е една: да има успешна сделка.


5. Те са необразовани

Не всеки може да стане агент недвижими имоти. И зад тази професия не стоят само личностни качества като упоритост, комуникативност, умение за водене на преговори, търговски нюх и т.н. Изисква се и сериозно обучение, което малко компании осигуряват. АДРЕС има лицензиран учебен център за подготовка на професионални консултанти недвижими имоти и мениджъри на търговски екипи. Лицензът на АДРЕС Академия е издаден от Националната агенция за професионално образование и обучение - специализиран орган към Министерски съвет на Република България.

Ако искате да работите с професионалисти, наемайте лицензирани брокери от доказали се компании.
Ако искате да станете брокер, изберете фирма като Адрес, където предимствата са не само ресурсите на агенцията за вашия успех и развитие, а и обучението и документът, който ще ви даде необходимата тежест пред бъдещите ви клиенти. Повече информация за работата на консултант недвижими имоти в Адрес можете да получите като зададете въпросите си hrteam @ address.bg. CV-то си можете да пуснете ТУК

 

6. Повечето брокери се отегчени съпруги на средна възраст, които си запълват част от свободното време

Подобно твърдение е направо абсурдно! Да, голяма част от агентите недвижими имоти са жени, но те са не само на различна възраст, семейно положение и с разностранен опит, но съвсем целенасочено се занимават с наем/покупко-продажба на имоти, към които подхождат с отдаденост и професионализъм. От друга страна в бранша има и доста мъже, което напълно оспорва въпросното предубеждение.


7. Брокерите са готови на всичко, за да ви измъкнат парите

Във всяка професия има „безсърдечни акули“. Повечето брокери обаче са искрено заинтересовани да направят сделката по най-изгодния начин за вас, тъй като изпитват задоволство и гордост от работата си, когато оставят клиента щастлив. Нерядко брокер и клиенти се превръщат в добри приятели.

 

Продай имота си за 48 часа