0888 11 22 00

5 основни предимства от работата с Адрес и подписването на ексклузивитет?

ексклузивен договор с агенция за недвижими имоти

Подписването на ексклузивен договор с агенция за недвижими имоти при продажбата на жилище представлява несигурност за продавачите. Често срещано сред тях е вярването, че в колкото повече канали за продажба публикуват имуществото си, толкова по-висок е шансът да го реализират, и то бързо. Особено когато става въпрос за работата с няколко агенции, е възможно да се появи разминаване между цената, на която е обявена имотът в съответните платформи, което съвсем естествено провокира обратен ефект. Повече за това какви са предимствата при подписването на ексклузивитет, както и как Адрес може да ви съдейства при продажбата на жилище с ексклузивен договор, четете в тази статия. 

 

Какво представлява договорът за изключително предимство? 

Ексклузивният договор се сключва между продавач и агенция за недвижими имоти, като посредством него се реализира предоставянето на права за продажба на имот върху конкретна агенция и определен агент на недвижими имоти. Договорът за изключително предимство на първо място е ангажимент, който собственикът възлага на конкретна агенция, а тя, от своя страна, се наема със задачата да открие нов собственик за жилището. Това означава, че консултантската компания гледа на конкретната обява с приоритет, следователно търсенето на подходящи купувачи е значително по-ефикасно, а сроковете за тяхното откриване – по-кратки. Ето защо ако един продавач работи паралелно с няколко агенции, които не са поели ангажимент за продажбата на жилището, шансът да го реализира навременно и да открие точните купувачи намалява. 

 

5 основни предимства от ексклузивната работа при продажба на имот с Адрес

Като най-голямата агенция за недвижими имоти у нас и лидер на местния пазар, Адрес недвижими имоти е установила дългогодишни партньорства и доверие в работата на своите консултанти. Ето кои са 5-те основни предимства от ексклузивната работа при продажба на имот с Адрес:

 

Превръщаш се в специален клиент  

Всяка покупко-продажба на недвижимо имущество е обвързана с потенциални казуси и трудности, които биха се явили предизвикателство за клиента, ако не работи съвместно с професионалист в сферата. Ексклузивната работа обаче гарантира не само бърза реакция и професионален подход в процеса, но и ви превръща в специален клиент и основен приоритет за консултанта, с когото работите. Ключово тук е да не бъде пренебрегван чисто човешкият фактор и да изберете да работите със специалист, с когото можете да комуникирате свободно и индикира пълно доверие. Именно това е човекът, който ще се отзовава на всички ваши въпроси и тревоги, ще ви предупреждава за всички потенциални в процеса рискове и некоректни практики. Работата на посредника, след сключване на ексклузивен договор, ви освобождава от личната отговорност да вземате ключови решения, без да имате необходимите познания и подготовка в сферата. 

 

Спестяване на време и усилия 

Известно предимство при съвместната работа с агенция за недвижими имоти е времето и усилията, които могат да спестят на клиента. В случай че вземете решението да сключите ексклузивен договор с агенция, то няма да ви се налага да предприемате продажбата самостоятелно, нито чрез посредничеството на няколко агенции едновременно. Ексклузивитетът ви гарантира, че агентите на компанията умело ще представят офертата само на истински заинтригуваните купувачи, а с това и че ще продадат вашето имущество на правилните хора. Логично, вие няма да се занимавате с търсенето и откриването на купувачи, нито с провеждането на огледи – това са задачи изцяло на брокера, с когото работите, което ви спестява лично време и усилия в процеса. 

 

Кратка и лесна комуникация само с една агенция за недвижими имоти

Ексклузивният договор означава партньорство само с една агенция за недвижими имоти, която се заема с реализирането на жилището на имотния пазар. Респективно, с това идва и значително по-кратката и лесна комуникация – ще ви се наложи да осъществявате такава само с един посредник, а не с повече, всеки от които със собствена методика на работа. 

 

Предимство пред другите клиенти на компанията

Подписването на ексклузивитет ви гарантира предимство пред другите клиенти на компанията, които нямат такъв. Агенцията ще се ангажира с продажбата на жилището, като вложи повече време и реклама във вашето жилище. С това неминуемо се увеличава и шансът за по-бърза продажба. Клиентите, които сключват ексклузивен договор, могат да разчитат не само на чисто консултантски насоки, но и на прецизен подбор на комуникационните канали. Агенцията за недвижими имоти ще се погрижи и за същинското оформяне на обявата и маркетинговите подходи, които ще бъдат приложени, за да попадне тя в полезрението на правилните купувачи.

 

Цени за комисионна след подписването на договора с команията 

Професионалистите от АДРЕС Недвижими имоти включват много различни услуги за своите клиенти, които се заплащат под формата на комисионна след подписването на договора с компанията. Ако изберете да работите с консултантите от най-голямата агенция за недвижими имоти в България, вие ще използвате най-широката клиентска база 

 

Договаряне на изключителни посреднически права за отдаване под наем

Договарянето на изключителни посреднически права за отдаване на недвижимо имущество под наем следва същите процедури като продажбата. При подписването на ексклузивитет за отдаване под наем, собственикът на жилището предоставя правата за откриването на наематели на агенцията, а тя, от своя страна, се заема с откриването на клиентите. 

 

Консултирайте се с брокер на Адрес недвижими имоти за повече информация. Той ще ви запознае с процеса в детайли. 
 

Продай имота си за 48 часа