0888 11 22 00

Гергана Тенекеджиева с актуален анализ на пазара, митовете и реалностите за имотите

Гергана Тенекеджиева с актуален анализ на пазара за имоти

На 18 юли се проведе третото издание на дискусията „На всеки квадратен метър", този път със съвместното участие на Адрес, Банка ДСК и SmartMoney.bg. Събитието се излъчваше на живо в официалния YouTube канал на компанията - Address Real Estate Official, а тук може да видите пълния запис: https://www.youtube.com/watch?v=jwRp9AHkKwQ&t=206s
 
По темата „Митове и реалности за имотите“ дискутираха водещите експерти в бранша Гергана Тенекеджиева, изпълнителен директор на Адрес недвижими имоти, Пламена Тотева, директор „Ипотечно кредитиране“ в Банка ДСК, Стойне Василев, финансов консултант и основател на SmartMoney.bg. Разговорът бе модериран от Пепи Димитрова, ПР експерт и изпълнителен директор на BOpartners.
 
Сред изведените ключови акценти, които предвещават нов ръст в цените на жилищата, но и повече отстъпки, са:
>>   Около 10%  увеличение на цените от началото на годината, в условия на умерена активност 
>>   Между 10 и 15% спад в броя на сделките в 4-те големи града
>>   Предпочитания сред купувачите за придобиване на завършени и обзаведени жилища
>>    Достъпност на ипотеките и 12% ръст на новоотпуснатите кредити на годишна база 
 
Можем да кажем, че балансът между търсене и предлагане все още е устойчив. За разлика от преди година, купувачите не са готови да вложат парите си в какъвто и да е имот. Те идват на огледи изключително информирани за пазара и се спират само на онези оферти, които отговарят напълно на нуждите им. Все по-малко склонни са да правят ремонт и дори да обзавеждат жилищата си – те искат да купят напълно завършен апартамент. Този тренд тепърва ще отсее от пазара по-гъвкавите продавачи”, коментира Гергана Тенекеджиева. 
 
Гледайте цялото видео излъчване и се абонирайте за YouTube канала на Адрес - Address Real Estate Official
 

Продай имота си за 48 часа