0888 11 22 00

Как Адрес съдейства за оценка и продажба на имота ви?

Как Адрес съдейства за оценка и продажба на имота ви?

За непрофесионалистите продажбата на недвижим имот е сложен процес, независимо дали става въпрос за продажба на апартамент или друг тип собственост. За да бъде реализирана една сделка по възможно най-добрия начин е нужен професионален подход. Брокерите на недвижими имоти са хората, които най-добре могат да се справят с продажбата на имот. АДРЕС Недвижими имоти е компания с над 500 консултанти в 27 града. Те съдействат по време на целия процес и са изключително подготвени относно пазара и правилните действия за достигане до желаната цел – бърза сделка на изгодна цена. Благодарение на широката мрежа консултанти, с които работи компанията, имотът ви ще достигне до множество потенциални купувачи от всяка точка на страната, а вие ще получите изключително полезна консултация от професионалисти, които познават пазара във всеки град и квартал. В следващите редове ще разбере точно какво включва услугата на професионалистите от една от най-големите компании за имоти.Как АДРЕС Недвижими имоти ще ви помогне правилно да оцените и продадете апартамента си?

 

Предварително консултиране

То включва професионален оглед и оценка на имота.  А ето какво включват отделните  етапи:

 

Оглед и дискусия на вашите желания и цели

Това е задължително за ефективната работа на консултанта. Затова, преди да започнат да предлагат имота ви, консултантите ще направят среща с вас за оглед и оценка на имота. Целта е по-добрата работа на брокера, защото той ще има пълната информация и представа за имота. А вие ще получите достоверна информация за пазара, цените на апартаментите и другите типове имоти, според това какво предлагате. По време на предварителната консултация професионалистите от АДРЕС изготвят напълно безплатно за клиентите си Сравнителен анализ на пазара. Той ще ви даде цялостна информация за цените на сделките в района, търсенето и предлагането, както и съвети за продажбата на вашия имот. 

 

Експертна пазарна оценка на имота

Това също е част от работата на консултантите на АДРЕС. Те ще ви дадат напълно безплатни съвети при определянето на реалната пазарна цена на имота ви. Много често собствениците сами определят цената, водени от желанието си да получат по-голяма сума и от сантимента към имота си. Част от собствениците правят ремонт и завишават цената на апартамента, калкулирайки разходите си. По-правилен ход обаче е да се използват услугите на опитните консултанти, защото те най-добре познават пазара и могат да определят стойността на база на плюсовете и минусите на самия имот, района, в който се намира и състоянието на пазара в дадения момент.

 

Подготовка за продажба

Това е част от работата на професионалистите на АДРЕС. По време на огледа брокерът ще ви даде съвети как да подобрите състоянието на имота си, ако има нужда, така че той да бъде по-привлекателен за клиентите, ще подготви необходимите за обявата снимки, ще обсъди с вас как ще бъде предлаган имота. Ето и конкретните действия:

 

Професионално заснемане на имота

Снимането на имота се прави от вашия брокер. Той знае как за направи снимките, така че да покаже най-успешно добрите страни на имота ви. 

 

Реклама на имота

Популяризирането на имот за продажба е работа на консултанта. Той ще прецени какъв е най-правилният начин за предлагане и ще го обсъди с вас. В общия случай брокерът работи за максимална публичност на имота, разпространявайки го до всички клиенти, които търсят в района, както и до всички консултанти, портали за имоти, фирмени брошури и на интернет страницата на компанията. Ако сте съгласни, поставя транспарант на имота ви. Брокерът може да прецени да не разпространява имота публично, защото има идея за клиент, който ще го купи. 

 

Безплатни огледи с клиенти

Огледите на всеки апартамент или друг тип имот, който е обявен за продажба чрез АДРЕС Недвижими имоти, са напълно безплатни и се организират от брокера. Той държи връзката с клиентите и уговаря най-удобния за оглед ден и час. За по-голямо удобство на потенциалните купувачи, консултантите на Адрес работят 7 дни в седмицата.

По време на огледите брокерът води разговорите с клиентите, защото знае как да подходи във всяка една ситуация. Ако вие искате да присъствате задължително поздравете купувачите, но оставете разговорът да бъде воден от професионалиста. В случай, че няма да присъствате оставете ключ от имота на вашия консултант и предупредете съседите си. 

 

Обратна връзка

Информацията около процеса по продажба е важна за всеки клиент. И заради това вие ще получавате информация за отзивите от огледите, както и за конкурентните оферти в района. Това ще ви помогне да си изградите представа за ситуацията на пазара и да анализирате позициите си като продавач. Ще получите и съвети, ако е необходимо да актуализирате цената според пазарната ситуация, както и препоръка коя оферта от купувач да приемете и в кога. 

 

Сключване на сделка

Моментът на сделката е много важен, и за вас като собственик, и за купувача. За да бъдете сигурни, че всичко около имота е наред и продажбата ще бъде успешна, вие ще получите юридическа консултация и ще подпишете предварителен договор за покупко-продажба. В следващите редове ще откриете подробностите около различните услуги. 

 

Юридическа консултация

АДРЕС Недвижими имоти е една от малкото компании на пазара, които имат собствен правен отдел, специализиран в сферата на имотите. Юристите имат богат опит с документацията по сделките и разрешаването на различните казуси. Те ще проверят детайлно всички документи за имота, както и потенциалните купувачи, ще изготвят договор за покупко-продажба на имота ви и ще организират срещи между двете страни за подписване на всички необходими документи. 

 

Подписване на предварителен договор

Това е част от процеса по продажбата. Той се изготвя от юристите на АДРЕС според спецификата на продавания имот и след проверка на всички документи за собственост и съпътстващи документи. 

 

Подписване на окончателен договор и финализиране на сделката

В работата на консултанта ви от АДРЕС влиза и организирането на среща при нотариус за подписване на окончателен договор. Компанията работи с най-добрите нотариуси в страната.

 

Предаване на ключовете

Вашият консултант ще организира и срещата по предаване на ключовете от имота ви на новия собственик. Това е финалната стъпка при продажбата на имот. 

Ако искате да продавате имота си с АДРЕС, можете да позвъните на телефон 0888 11 22 00 или да посетите някои от офисите на компанията. Можете и директно да изпратите информация за имота си като пуснете обява на сайта. Консултантите ще се свържат с вас възможно най-скоро.

Брокерите, които работят в компанията са изключителни професионалисти с доказан опит повече от 25 години. Те работят в 27 града в България, 7 дни в седмицата, познават пазара, различните райони, цените, владеят тънкостите на успешните преговори и знаят най-добре как да продадат имота ви бързо и за възможно най-изгодната цена.  

Продай имота си за 48 часа