0888 11 22 00

Как успешно да продадем офис с помощта на брокер на недвижими имоти?

продадем офис с помощта на брокер на недвижими имоти

Имате ли подходящ офис за продажба? Прочетете повече как да продадете своето офисно пространство с помощта на брокер!

 

Съвети при продажбата на офис с помощта на брокер

Продажбата на недвижим имот, в това число и офис, често е по-трудна, отколкото повечето собственици си представят. Достигането до сделка изисква стратегически подход за цената, периода, в който се продава, начина на продажбата – с брокер или без, както и добър маркетинг. 

 

Направете няколко на брой консултации със своя брокер

Съдействието при подготовката на имот за продажба, в частност офис пространство, е неделима част от работните задължения на професионалистите от АДРЕС. По време на огледа брокерът ще ви даде съвети как да подобрите състоянието на предлагания от вас офис за продажба, като ви дадат препоръки как да фо направите по-привлекателен за потенциалните купувачи.

Освен това, информацията за случващото се по време на процеса по продажба е от основно значение за всеки в ролята на продавач. Именно заради това, нашите клиенти получават регулярно информация за отзивите от огледите. Само така вие като собственик на офис за продан бихте могли да си изградите реална представа за ситуацията на пазара и да анализирате позициите си в предстояща сделка. В случай че е необходимо, ще получите съвети кога и как да актуализирате цената, според пазарната ситуация и ще ви бъдат дадени препоръки коя оферта от купувач да приемете, както и в кой момент. 

 

Предложете стартова цена за продажба, която да обсъдите с брокера си

Първият изключително важен въпрос е какво целите с продажбата. Решете дали искате да продадете офиса бързо, или целта ви е сделката да бъде реализирана на възможно най-високата цена. В случай че искате да продадете бързо, то трябва да приемете, че най-вероятно ще получите по-малко от желаната сума. Но първоначално, предложете стартова цена за продажба и обсъдете с брокера си релевантна ли е тя на предлагания имот. Консултантите най-добре знаят на каква цена може да се продаде всеки един имот. Те вземат под внимание състоянието му, пазара в момента, оценяват плюсовете и минусите на офис пространството. А на сайта на АДРЕС и сами може да изчислите цената на имота си, като имате предвид, че това е калкулатор, който може да ви даде първоначална ориентация, но той не взима предвид плюсовете и минусите на имота, спецификите на пазара във вашия район ако има такива и т.н. 

Не трябва да забравяте, че прекалено високата цена може да задържи имота по-дълго на пазара, а това поражда съмнение у потенциалните клиенти. Това важи с пълна сила и за офисите. В тези случаи клиентите обикновено решават, че въпросният имот не си струва парите. По-ниската цена пък носи със себе си съмнение за нещо нередно около предвидения за продажба имот. Най-правилният подход е определяне на реална пазарна цена с помощта на специалист.

 

Защо да работим с брокер на недвижими имоти от Адрес при продажба на имот?

Брокерите на недвижими имоти познават в дълбочина пазара, в това число и когато става въпрос за офис пространства. Тези познания ще спомогнат за един много по-плавен и безпрепятствен процес, лишен от неизгодни предложения и сериозни рискове за вас. 
Точно заради това компетенциите на специалистите в сферата ще ви бъдат от съществена помощ, особено когато става дума за продажба на офис в София и по-големите градове в страната. Това е така, тъй като вашата обява може да се остане незабелязана сред стотиците оферти, публикувани от други продавачи. 

 

Брокерите са с богат опит и професионализъм 

Професионалният консултант, който работи качествено, умее да се отнася подобаващо с всички страни по една имотна сделка. Това е много важно за добрите отношения и включва съобразяване с различните желания. Професионалното отношение означава и съвети, съобразени с пазарната ситуация и склонността за компромис с някое от изискванията, както и внимателно и уважително отношение. 
Честността и прозрачността са неща, на които всеки добър брокер държи. За него е важно да няма скрити условия по сделката, както и разочаровани клиенти. В противен случай клиентите ще останат разочаровани, а това ще рефлектира върху репутацията му. 

 

Брокерите имат множество контакти, които биха могли да са Ви полезни 

Работата с брокер има много плюсове, тъй като добрите консултанти могат да помогнат при определянето на реалната пазарна цена, но освен това те знаят кой е правилният начин за предлагане на офиса – пускане на обява или работа със заинтересовани от покупка лица, без предложението да се представя в интернет. Понякога брокерите имат идея за т.нар. “моментален клиент”. Това е човек, който търси. Те знаят това и вместо да разпространяват информация за офиса, го предлагат директно на въпросния потенциален купувач.

 

Компания с над 30 годишна история и доказана експертиза

 АДРЕС Недвижими имоти е най-голямата агенция за недвижими имоти в страната, с 30 години опит в сферата и над 500 професионално обучени консултанти в 27 града. Те съдействат по време на целия процес и са изключително подготвени относно пазара и правилните действия за достигане до желаната цел – бърза сделка на изгодна цена. Благодарение на широката мрежа консултанти, с които работи компанията, имотът ви ще достигне до множество потенциални купувачи от всяка точка на страната, а вие ще получите изключително полезна консултация от професионалисти, които познават пазара във всеки град и квартал.

 

Свързване с брокер на недвижими имоти от Адрес

При необходимост от съдействие не се колебайте да се обърнете към консултантите на АДРЕС Недвижими Имоти. Може да разчитате на нас!

 

Как да обявим недвижим имот за продажба?

Популяризирането на имот за продажба също е в компетенциите  на  консултанта. Той ще прецени какъв е най-правилният начин за предлагане и ще го обсъди с вас. В общия случай, брокерът работи за максимална публичност на имота, разпространявайки го до всички клиенти, които търсят по тези критерии и характеристики, както и до всички консултанти, портали за имоти, фирмени брошури и на интернет страницата на компанията. Ако сте съгласни, може да постави и транспарант на имота ви. Но както вече споменахме, брокерът може да прецени да не разпространява имота публично, защото има идея за клиент, който ще има интерес да го купи. 
 

Продай имота си за 48 часа