0888 11 22 00

Какво трябва да знаем при продажба на имот и как Адрес може да ни помогне?

трябва да знаем при продажба на имот

Продажбата на недвижим имот изглежда като сложен процес, особено ако нямате правилните съюзници. Какво трябва да знаем при продажба на имот и защо Адрес е правилната компания за помощ в това начинание – вижте тук.

 

Кои са най-важните аспекти при продажба на имот?

Успешна продажба на недвижима собственост зависи от няколко основни фактора – добрия търговски вид, удобна и комуникативна локация, добра реклама, определяне на справедлива цена, намирането на доверен партньор, който да ви съпроводи по време на целия процес. Консултацията със специалист в сферата на имотите ще ви гарантира спокойствие, че ще преминете през всички стъпки без проблеми. Избирайки да се доверите на услугите на професионален консултант, ще си спестите сериозна част както от задълженията и отговорностите, така и от притесненията, пред които всеки продавач се изправя.

Добре е да знаете, че брокерите на недвижими имоти познават в детайли имотния пазар, което ще ви гарантира един процес по продажба без притеснения, лишен от неизгодни предложения и сериозни рискове. Важно е да отбележим още, че продажбата на недвижима собственост има своите специфични моменти и тънкости, които биха могли да повишат основателно цената на апартамента ви. За да успете да ги разпознаете обаче ще са ви необходими задълбочени познания по темата, сериозен опит в сферата и  обстойни наблюдения. Именно поради тази причинна, професионалните качества на брокера на недвижими имоти ще ви бъдат от голяма помощ, особено когато става дума за продажба на имот в София и другите големи областни центрове. Причината е, че в големите градове предлагането на имоти е голямо, в резултат на което вашата обява може да остане незабелязана сред множеството други оферти за покупка на имот. Ето защо избирането на агенция за недвижими имоти, с добър имидж, дългогодишен опит и професионално обучени консултанти е много важно.

 

Защо да изберем услугите на Адрес при продажба на имот?

Определяне на най-добрата цена

Определянето на най-добрата цена е съществен елемент от процеса по продажба на недвижим имот. Тук е моментът да отбележим, че жилищният пазар е изключително динамичен и бързо се променя. Поради тази причина трябва да сте наясно с темповете му на развитие, какво е съотношението между търсене и предлагане и как то се отразява върху цените на имотите в столицата и другите големи градове.

Не би било най-разумно от ваша страна да се доверите на предлаганите обяви в  интернет пространството, тъй като шансът да попаднете на фалшива обява, публикувана от мнима агенция е голям. Онлайн предложенията биха могли да ви помогнат само за да се ориентирате и да добиете представа за диапазона, в който се движат цените в момента, но не и за да определите най-справедливата и точна цена за вашия имот. За целта най-добре се доверете на надеждна агенция за недвижими имоти, която ще ви даде реална оценка на пазара на жилища и ще ви консултира за правилния момент, в който да пуснете жилището си в продажба.

Адрес Недвижими имоти е най-голямата българска агенция за недвижими имоти в България. От създаването си тя постоянно разширява дейността си и днес предлага професионални услуги в най-голямата мрежа офиси на територията на цялата страна. Консултантите на Адрес ще изготвят за вас индивидуален сравнителен пазарен анализ. Той се базира на реално сключени сделки за имоти в дадения район и дава информация както за реалните ценови нива, така и за търсенето и предлагането в него. Ще получите и ценни насоки как да направите жилището си по-привлекателно за купувачите.

Достъп до голям брой купувачи

Хората, които решават сами да се справят с цели процес по продажба и търсене на потенциални купувачи нямат необходимата база данни с хора, които биха проявили интерес към имота им. Освен това ще изгубят много ценно време, а вероятността от допускане на сериозна грешка е доста голям. В Адрес има над 6000 регистрирани купувачи, което многократно увеличава шансовете за по-бърза и ефективна продажба. Седмично в компанията се регистрират над 500 нови купувачи. Всеки от консултантите работи активно, освен със собствените си клиенти, така и с купувачите от базите данни на колегите си. Партнираме си и с останалите агенции в страната.

Ясно таргетиран маркетинг

Привлекателното и детайлно описание на имота ще привлече вниманието на купувачите и ще им помогне да се ориентират за предимства на предлаганото от вас жилище. За целта е препоръчително информацията за него да бъде възможно най-подробна, за да може да дадете максимално реална представа за спецификите на имота. Не забравяйте да включите всички екстри и удобства, с които той разполага. Именно специфичните характеристики ще привлекат вниманието на потенциалните купувачи, тъй като те имат ролята да отличат апартамента ви сред всички останали. Такива могат да бъдат  близостта до магазини, аптеки и заведения за хранене, удобен обществен транспорт, спокойна среда, наличие на зелени площи, добре уредена инфраструктура, както и удобни транспортни връзки с централните части на града.

Консултантите на Адрес имат задълбочени познания в сферата на маркетинга и могат да ви изготвят цялостна маркетингова стратегия за позициониране на имота ви и достигането до правилната  аудитория.

Брокерите в Адрес всекидневно актуализират информацията си за пазара, проследяват движението на офертите и интереса към тях. Можете да разчитате на достоверна обратна връзка и да нанесете правилните корекции, за да стигнете до желаната сделка. Професионалистите от компанията ще защитят интереса ви и в хода на преговорите с потенциалните купувачи на вашия имот.

Атрактивна реклама

Както вече споменахме, детайлното и атрактивно описание на характеристиките на жилището са много важни. Това обаче не би било достатъчно за привличане вниманието на купувачите. За тази цел не бива да забравяте да включите и качествен снимков материал, от който купувачът ще може да се ориентира още по-добре за спецификите на апартамента, който продавате. Допълнително предимство би било, ако освен снимков материал, прикачите и видеоматериал, посредством който ще можете да заведете клиента на виртуален оглед. По този начин кандидатът за вашето жилище ще бъде предварително подготвен за това, което ще открие на място по време на огледа.

Имотите, предлагани в Адрес, се заснемат от професионален фотограф и се публикуват на сайта, където могат да бъдат видени от над 20 000 души. Компанията разполага със собствен маркетинг отдел, който ще се погрижи имотът ви да бъде представен по най-атрактивния възможен начин на възможно най-много ключови места и във всички големи портали.

Подготовка на документите

Работата с документи е доста специфична и с нея трябва да се занимават хора, които имат необходимите познания. Една сделка по покупко-продажба е съпътствана от сериозен набор от документи, а липсата на всеки един от тях може съществено да забави процеса и дори да провали успешното финализиране на сделката. Именно заради това е много важно избраният от вас брокер да има базисни познания в сферата, а в случай че някои казус не попада в неговата експертиза, да може да ви насочи към правилните хора, които да ви консултират.

В юридическия отдел на Адрес работят експерти в областта на имотните сделки, които ще контролират целия процес и по този начин ще осигурят ефективна превенция от злоупотреби. Екипът ще се погрижи и за подготовката на целия необходим набор от документи, така че да ви спести ценно време и да се погрижи за сигурността на сделката.
 

Продай имота си за 48 часа