0888 11 22 00

Продажба на жилище с Адрес: предимства и процедури

Продажба на жилище с Адрес:
06 март 2023

В тази статия ви представяме основните предимства и процедури, които един продавач на жилище трябва да знае. Прочетете повече тук или се свържете с наш консултант.

 

Продажба на жилище през 2023

България навлиза в 2023 г. с успокояване на пазара на недвижими имоти, след като миналата година бе отчетен най-голям ръст на цените в големите градове спрямо 2021 г. Наблюдаващата се тенденция от последното и предходното тримесечие на миналата година на спад в броя на сделките с недвижими имоти е индикатор за очакване цените на жилищата да спаднат, но кога точно това ще се случи, е рано да се каже, коментира Гергана Тенекеджиева, изп. директор на АДРЕС Недвижими имоти.

 

Какви са предимствата от продажбата на жилището ви чрез Адрес? 

Анализ на пазара на недвижими имоти

Преди да се заемете с продажбата на своето жилище, трябва да сте наясно с актуалните тенденции на имотния пазар. Той се развива с голяма динамика и именно заради това, трябва да знаете в какъв период се намира той в момента, за да изберете най-правилния момент за продажбата на собствеността си. Консултантите на АДРЕС ще изготвят за вас индивидуален сравнителен пазарен анализ, базиращ се на реално сключени сделки за имоти в дадения район и даващ информация както за реалните ценови нива, така и за търсенето и предлагането в него.

 

Експертен съвет 

Едно от водещите предимства на работата с агенция за недвижими имоти е получаването на експертно мнение от професионалист в сферата. Консултантите на АДРЕС познават имотния пазар изключително добре и разполагат с навременна информация за неговото състояние, което е от изключителна полза за клиента. Запознати са с всички актуални статистики за цените на жилищата в съответните градове и конкурентните оферти в сегмента.

 

Подготовка на нужните документи

Работата с документи изисква задълбочени познания в областта, каквито консултантите на Адрес притежават. Имайте предвид, че съдействието им ще ви спести значителна част от времето ви. Липсата на всеки един документ, може съществено да забави процеса и дори да попречи на успешното финализиране на сделката.  В юридическия отдел на Адрес работят експерти в областта на имотните сделки, които ще контролират целия процес и по този начин ще осигурят ефективна превенция от злоупотреби. Екипът ще се погрижи и за подготовката на целия необходим набор от документи, така че да ви спести ценно време и да се погрижи за сигурността на сделката.

 

По-атрактивно представяне на имота

Обявата за продажба на едно жилище е неговата визитна картичка. Именно заради това инвестицията на усилия в написването на описанието и подбора на атрактивни снимки е от основополагащо значение.

Имотите, предлагани в Адрес, се заснемат от професионален фотограф и се публикуват на сайта, където могат да бъдат видени от над 20 000 души. Компанията разполага със собствен маркетинг отдел, който ще се погрижи имотът ви да бъде представен по най-атрактивния възможен начин на възможно най-много ключови места и във всички големи портали.

Избор на правилния купувач на имот

АДРЕС Недвижими имоти разполага с широка база данни от клиенти-купувачи и знае точно към кои от тях да насочи вашето предложение за продажба. По този начин осигурява сигурност и спокойствие и за двете страни по сделката. 

 

Какви са процедурите при продажба на жилище?

Проучване на имотния пазар и търсенето

Както вече споменахме, предварителното проучване и запознаване с актуалните трендове на имотния пазар е от ключово значение за избирането на точния момент за продажба. Ето защо е много важно да имате доверен съюзник по време на този процес. Изберете надеждна агенция, която да ви консултира за правилния момент, в който да пуснете жилището си в продажба.

 

Особености на квартала

На следващ етап можете да пристъпите към проучване на кварталите. Тук вашият брокер може да ви окаже пълно съдействие, като ви представи предимствата и недостатъците на района, в който се намира вашето жилище. Заедно ще решите как да използвате плюсовете на района, така че да привлечете правилните купувачи, които да се заинтересуват именно от вашия имот.

 

Избор на правилното време

Както вече стана дума, правилният момент за продажба зависи от редица фактори – състояние на пазара на имоти, цените на жилищата, мотивацията на купувачите, политиките на банките за отпускане на ипотечни кредити и т.н. Вашият брокер ще ви помогне да се ориентирате в текущата ситуация и ще ви посъветва за най-правилният момент, в който да осъществите продажба.

 

Избор на правилната агенция

Когато избирате агенцията, на която да доверите продажбата на собствеността си е много важно да изберете такава с голям опит и доказани познания в областта. АДРЕС Недвижими имоти е най-голямата българска агенция за недвижими имоти в България. От създаването си тя постоянно разширява дейността си и днес предлага професионални услуги в най-голямата мрежа офиси на територията на цялата страна.

 

Представяне на имота

Опитната агенция ще ви помогне да представите имота си най-добре, спрямо характеристиките, които притежава той. Професионалистите са наясно с това какво привлича купувачите. Те ще ви помогнат както с написването на атрактивно описание, така и с направата на снимки, които да представят жилището ви в най-добрата му светлина.

 

Подготовка на документи

Опитната агенция ще ви помогне да представите имота си най-добре, спрямо характеристиките, които притежава той. Професионалистите са наясно с това какво привлича купувачите. Те ще ви помогнат както с написването на атрактивно описание, така и с направата на снимки, които да представят жилището ви в най-добрата му светлина.

 

Огледи и намиране на купувач

Доброто представяне по време на огледите е ключово, ако искате да продадете бързо. Имайте предвид, че дори да имате атрактивна обява, която да привлече потенциални купувачи, то представянето на място също е от голямо значение. Постарайте се да поддържате жилището чисто и подредено, за да не се окажат усилията ви напразни. 
 

Продай имота си за 48 часа