0888 11 22 00

Търсят вили в екосела без бандити

Търсят вили в екосела без бандити

Вила в екосело без бандити е новият хит на пазара. Хората в големите градове си търсят летни къщи, в които да инвестират. Но те поставят много изисквания, на които имотите трябва да отговарят. И не са склонни да плащат просто за къща на село.

Вилните имоти в селата около София, Варна, Бургас, Пловдив са доста търсени, доверяват брокери. По думите им обаче едно от основните изисквания на купувачите е да открият къща с дворно място в села, в които престъпността е ниска и няма прекалено много малцинства.

Освен това хората настояват имотът задължително да е с ток и вода. Те разпитвали и дали често в селото има аварии. Ако установят, че токът и водата спират, веднага се отказват, дори не желаят да се пазарят за цената, признават търговци. По думите им хората искат да платят за истинска вила, в която ще се чувстват добре и затова не са склонни на компромиси, а поставят куп изисквания.

Сред другите често срещани претенции на кандидат-купувачите е добрият изглед от къщата, като разпитвали дори за броя на слънчевите дни. За предпочитане е да има и удобен градски транспорт и, разбира се, магазини и ресторанти, обясни Страхил Иванов, управител на "Явлена".


Април, май и юни са месеци, в които обикновено се отчита повишено търсене на крайградски имоти - вили, къщи покрай големите градове, разказа и Калоян Богданов, маркетинг мениджър на АДРЕС.

 

Стандарт, бр.7919, 23.02.2015, с.3

Продай имота си за 48 часа