0888 11 22 00

Защо да изберете Адрес при продажба на имот?

10 причини защо да изберете АДРЕС
27 октомври 2021

В случай че сте взели решение да се разделите с вашата недвижима собственост и тепърва ви предстои подбор на агенция, на която да поверите отговорностите по продажбата, не спирайте да четете. В следващите редове ще научите повече за опита и историята на АДРЕС Недвижими Имоти и ще откриете с какво можем да ви бъдем полезни при продажбата на недвижим имот.

10 причини защо да изберете АДРЕС за продажба на имота си

Огромна база от потребители

АДРЕС е най-голямата българска агенция за недвижими имоти в страната. Компанията стъпва на пазара през 1993 г., като от тогава постоянно разширява дейността си и предлага професионални услуги в най-голямата мрежа офиси на територията на цялата страна. В тях ще откриете над 500 професионално обучени консултанти, които ще ви съдействат с професионални съвети и насоки. Седем поредни години АДРЕС е отличена с международното отличие Супербрандс – признание за влияние над пазара, лоялност и доверие към клиентите.
С избора на наложила се агенция с дългогодишен опит, широко портфолио и добро реноме в средите, ще може да разчитате на агенти със солидни наблюдения върху тенденциите и развитието на пазара на имоти. Мащабната мрежа от офиси, както и огромната база от предложения, клиенти и възможности ви предоставя несравнима свобода на избор и служи като идеална предпоставка за сключване на изгодно споразумение.

Помощ при определяне на цена

Една от най-важните стъпки в предварителната подготовка за продажба на апартамент се състои в правилното определяне на пазарната цена. Това е предизвикателство, пред което е изправен всеки собственик на жилище и без нужните компетенции изглежда като невъзможна мисия. Моментът е особено деликатен, тъй като не само завишената оценка, но и обявяването на по-ниска цена за продажба поставя под риск осъществяването на благоприятно за продавача споразумение.
Брокерите на АДРЕС ще изготвят за вас индивидуален сравнителен пазарен анализ. Той се основава на реално сключени сделки за имоти в дадения район и дава детайлна информация както за реалните ценови нива, така и за търсенето и предлагането в него. Важно е да се отбележи, че освен всичко, ще получите и ценни насоки как да направите жилището си по-привлекателно за купувачите.

Съвети от експерт

Експертните препоръки и съветите, предоставени от агентите на АДРЕС, са изключително ценни във всички етапи на сделката. Нашите консултанти ще се погрижат да разсеят колебанията и притесненията ви. В тяхно лице може да откриете отдадени сътрудници, които ще защитават личните ви интереси и ще изведат сделката до самия край. Познанията на брокерите на АДРЕС са многопластови, поради което те могат да ви окажат съдействие при базисни юридически казуси, да предоставят отговори на организационни въпроси и дори да ви окажат психологическа подкрепа при възникване на непредвидени ситуации. Те са винаги в крак с интересите и новите изисквания на търсещите дом, което ще ви послужи като чудесен ориентир как да подходите към потенциалните купувачи на вашия имот за продажба.

Добра реклама

Можете да разчитате на нас за добра реклама. Имотите, предлагани в АДРЕС, се заснемат от професионален фотограф и се публикуват на сайта, където могат да бъдат видени от над 20 000 души. Компанията разполага със собствен маркетинг отдел, който ще се погрижи имотът ви да бъде представен по най-атрактивния възможен начин на възможно най-много ключови места и във всички големи портали.

Юридическа консултация

Дори юридическите въпроси, пред които сте изправени, да излизат отвъд познанията на нашите брокери, това в никакъв случай не бива да се превръща в повод за притеснение. АДРЕС Недвижими имоти е една от малкото агенции в бранша, които имат собствен правен отдел, специализиран в сферата на имотите. В отдела работят експерти в областта на имотните сделки, които ще контролират целия процес и по този начин ще осигурят ефективна превенция от злоупотреби.  Екипът ще се погрижи да провери потенциалните купувачи и ще изготви ясен и конкретен договор за покупко-продажба на имота ви. Впоследствие ще организира срещи между двете страни за подписване на всички необходими документи. 
Отговорността за насрочване на среща при нотариус за подписване на окончателен договор е на вашия консултант от АДРЕС. Може да бъдете напълно спокойни за изхода от споразумението, тъй като компанията си сътрудничи с най-добрите нотариуси в страната.

Съдействие при подготовка на документи

В АДРЕС работят добре обучени и подготвени брокери, които познават законодателните условия. Това е от изключителна важност за успешното сключване на чиста и безпрепятствена сделка.
Ангажимент на агентите на АДРЕС е да осведомяват предварително своите клиенти за всички задължителни документи. Те могат да ви дадат полезни напътствия за учрежденията, от които да ви бъдат издадени повторно, в случай че ситуацията го налага. Това ще улесни значително пътя ви през различните етапи на процедурата и ще редуцира времето, което се изисква за финализиране на продажбата.

Съдействие по време на преговори

Консултантите в АДРЕС ежедневно актуализират информацията си за пазара, проследяват движението на офертите и текущия интерес към тях. Може да разчитате на достоверна обратна връзка, която да използвате при нужда, за да нанесете корекции в офертата, с което да постигнете успешното финализиране на мечтаната сделка.

Съдействие при подготовка на имота

Съдействието при подготовката на имота за продажба е неделима част от работните задължения на професионалистите от АДРЕС. По време на огледа брокерът ще ви даде съвети как да подобрите състоянието на вашето жилище, като ви дадат препоръки как да направите имота си по-привлекателен за клиентите.

Достигане до повече потенциални купувачи

В АДРЕС има над 6000 регистрирани купувачи, което многократно увеличава вашите шансове за по-бърза и ефективна продажба. Седмично в компанията се регистрират над 500 нови купувачи. Всеки от консултантите работи активно, както със собствените си клиенти, така и с купувачите от базите данни на своите колеги. Партнираме си и с останалите агенции в страната.

Обратна връзка

Информацията за случващото се по време на процеса по продажба е от основно значение за всеки клиент. Именно заради това нашите клиенти получават регулярно информация за отзивите от огледите и за конкурентните оферти в района. Само така собствениците на жилище за продан могат да си изградят реална представа за ситуацията на пазара и да анализират позициите като продавачи. В случай че е необходимо, ще получите съвети кога и как да актуализирате цената, според пазарната ситуация и ще ви бъдат дадени препоръки коя оферта от купувач да приемете и в кой момент. 
Ако искате да продавате имота си с АДРЕС, можете да посетите някой от офисите на компанията или директно да изпратите информация за имота си, като пуснете обява на сайта. Консултантите ще се свържат с вас възможно най-скоро!
 

Продай имота си за 48 часа