0888 11 22 00

Продажба на апартамент: какви са тънкостите и как да се подготвим?

Продажбата на имот

Когато продавате апартамент може да има много тънкости, които да не Ви помогнат. Прочете повече какво споделят нашите експерти за успешната продажба на апартамент!

 

Как да продадете успешно апартаметна си? 

Продажбата на имот може да бъде дълъг процес, към който трябва да подходите информирано и отговорно, за да сключите успешна сделка. В нестабилни политически и икономически времена, както и в период на инфлация, продажбата на апартамент на подходяща цена и за максимално кратък период от време може да се окаже предизвикателство. Достигането до сделка изисква изготвяне на добра маркетингова стратегия, перфектно познаване на тенденциите на пазара на имоти и може да отнеме време, затова е добре да се заредите с търпение и внимателно да проучите какво ви очаква. За да улесните и забързате процеса по продажба можете да се доверите на услугите на експерт в областта. Брокерите на недвижими имоти са ежедневно на пазара и имат текуща информация за реалните цени, на които се сключват сделки. Това им позволява много по-прецизно да позиционират ценово имота, за да сключите сделка, която да удовлетвори вашите нужди и изисквания.

 

Какви са тънкостите при продажбата на апартамент, за които да внимаваме? 

Независимо дали ще използвате услугите на професионален консултант, или ще се заемете сами с целия процес, трябва да сте наясно с някои правила, които ще доведат до повишен интерес и привличане на повече клиенти. 

 

Има ли нужда от кратък предварителен анализ на пазара?

За да определите цена, която да е конкурентна спрямо останалите обяви за продажба е необходимо да проучите пазара на имоти. Той е активен и е възможно да търпи спадове и възходи. Определянето на цена трябва адекватно да се вписва в динамичния пазар и да отговаря на характеристиките и състоянието на апартамента. Предварителният анализ е важен и за да се запознаете с потребностите на търсещите дом и да успеете да покриете техните нужди и изисквания.

 

Какъв маркетингов план е нужен за продажбата на апартамента?

Маркетинговата стратегия може да окаже ключова роля за бързо сключване на успешна сделка. Важно е да представите максимално подробно предимствата, които предлага вашето жилище. Добре е да наемете професионален фотограф, който да направи висококачествени снимки и видео обиколки на имота. Добре е да обърнете внимание и на описанието на жилището. Опитайте максимално подробно да опишете характеристиките на имота, с които той се отличава от всички останали, както и информация за сградата, наличието на зелени площи, добра инфраструктура, както и удобни транспортни връзки.  Важно е правилно да позиционирате имота в платформа за продажба на имоти онлайн, както и в социалните мрежи. Професионалните брокери разработват цялостен маркетинг план за популяризиране на имота, който да бъде максимално ефективен във вашия случай.

 

Какви консултации и колко често би било полезно да се срещаме с брокера ни?

Добрият брокер на недвижими имоти ще ви съдейства по време на целия процес на продажба – от определяне на цената до затваряне на сделката. Неговата задача е да бъде посредник между вас и потенциалните купувачи, защитавайки вашите интереси. Експертите в областта установяват добра комуникация със своите клиенти, дават прозрачна информация и вдъхват доверие. Техният опит в сферата им позволява да ви дадат професионални съвети относно всички възможности - с какво можете да направите компромис и с какво не и да ви консултират по време на всички етапи до сключване на сделка.

 


Защо е важно да работим с брокер на недвижими имоти при продажбата на апартамент?

Консултацията със специалист в сферата на имотите ще ви осигури спокойствие и сигурност в преминаването през предстоящите процеси. Благодарение на уменията на професионалните брокери процесът на продажба значително се ускорява. Те имат задачата да ви запознаят с всички възможни рискове и как максимално ефективно да сключите сделка, която удовлетворява вашите изисквания. Брокерите познават добре динамичния имотен пазар, следят икономическата и политическата обстановка в страната, съотношението между търсене и предлагане, както и тенденциите за развитие на пазара. Те познават добре документацията, която се изисква за продажба на имот, ще ви предложат ефективна маркетингова стратегия, ще организират огледи и ще водят преговори до реализиране на успешна сделка.

 

Как да изберем подходяща агенция за недвижими имоти, с която да работим?

На пазара има множество агенции за недвижими имоти и изборът на подходяща такава е изключително важен. За да не сгрешите в избора на подходяща компания е добре да направите предварително проучване на агенциите на пазара. За да разграничите непрофесионалистите в бранша е добре да сравните няколко агенции, да потърсите препоръки от хора, които са използвали услугите им и да разгледате внимателно техните практики, екип от професионалисти и отношение. Избягвайте работа с компании с недобър имидж, без дългогодишен опит на пазара на недвижими имоти, с лоша маркетингова стратегия, с консултанти, без професионално обучение и неправилна комуникация с двете страни по предстоящата сделка.


 

Продай имота си за 48 часа